Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: intense miniserie over gekidnapte huisvader intrigeert

Maak kennis met Clickbait, een intense miniserie waarvan Netflix onlangs de eerste trailer uitbracht. Is de ontvoerde huisvader Nick een onschuldige familieman of een monster met duistere geheimen? Je kunt de miniserie nu streamen.

Netflix scoorde afgelopen maand met een onverwachte horror-hit, maar Originals die exploderen à la Bridgerton en Lupin bleven de afgelopen tijd uit.

Netflix presenteert Clickbait

Vooral sinds Marvel Studios ambitieuze series op Disney+ uitbrengt hebben we het vaker over die streamingdienst dan Netflix. Waar blijft de volgende flagship-serie die voor enorme hype op sociale media zorgt?

Voor deze week stond er gelukkig weer een interessante kansmaker op de agenda. Dan bebben we het over Clickbait, een thriller-miniserie met een puike cast.

Onschuldige familieman of monster?

Clickbait gaat over een gekidnapte vader genaamd Nick Brewer, gespeeld door Adrian Grenier (The Devil Wears Prada). Volgens zijn vrienden en familie is hij een fantastische gast, een loyale broer en de perfecte gezinsman, maar zijn ontvoerders bestempelen hem als een misbruiker en misschien zelfs een moordenaar van vrouwen.

Hij wordt continu gefilmd en op het internet gezet middels een livestream. Nick krijgt van zijn ontvoerders een bord met een duidelijke boodschap: “Bij de 5 miljoen views sterf ik.”

Terwijl zijn zus zijn naam blijft verdedigen, uiten het grote publiek en zelfs zijn vrouw hun twijfels. Is Nick zelfs eigenlijk wel de moeite waard om te redden? Politieagenten beginnen steeds pittigere vragen over zijn verleden te stellen.

“In een kwestie van flashbacks leren we dat hij complexer is dan zijn zus wil toegeven – en misschien gevaarlijker dan zijn vrouw zich realiseerde,” aldus de officiële synopsis van Netflix. Is Nick echt een onschuldige huisvader, of toch een monster?

Intense trailer

De rest van de cast bestaat onder andere uit Betty Gabriel (Get Out, Westworld), Zoe Kazan (What If, The Big Sick) en Abraham Lim (The Boys, The Circle).

De eerste trailer belooft in ieder geval een intense achtbaanrit, met dramatische muziek en een hoop consternatie. Dit wordt een thriller om in de gaten te houden. Vanaf nu kunnen we gaan ontdekken of Clickbait Netflix een nieuwe hit of op zijn minst een sterke serie oplevert.

Nederlandse oorlogsfilm beleeft zeldzame doorbraak in Amerika

Clickbait: Netflix dropt intense trailer voor keiharde social media-thriller
🌟 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.