Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Megahit: horrorfilm over gekaapt vliegtuig breekt records op Netflix

De Original Blood Red Sky heeft vanuit het niks records gebroken op Netflix. Sterker nog, de grotendeels Engelstalige horrorfilm is de meest succesvolle Duitse Original ooit.

De Duitse Original Dark bezorgde Netflix een eureka-moment: internationale abonnees zijn niet vies van anderstalige content. Ondertiteling is niet de deal-breaker die studio’s dachten.

Netflix gaat internationaal

Sindsdien is de streamingdienst hevig gaan investeren in internationale productiehubs. Het aandeel van anderstalige content op Netflix is explosief gestegen, en dat is maar goed ook. Europa is bijvoorbeeld met quota op de proppen gekomen voor streamingdiensten omtrent lokale producties.

Dark werd eind vorig jaar verslagen door Barbarians, de best bekeken Duitse Original op Netflix. Ook die serie is nu echter van de troon gestoten door de grote verrassing van afgelopen maand: Blood Red Sky.

Blood Red Sky breekt records

Een horrorfilm van Duitse makelij die de met afstand best bekeken Duitse productie op Netflix lijkt te gaan worden. De streamingdienst verwacht dat volgende week meer dan 50 miljoen huishoudens de film hebben gestreamd. Daarmee is het de best bekeken Duitse televisieserie of film op Netflix ooit.

En dan hebben we het niet enkel over abonnees die de film even aanklikten en snel weer afhaakten. Maar liefst 90 procent van die 50 miljoen huishoudens heeft Blood Red Sky ook daadwerkelijk helemaal afgekeken.

Daniel Craig best betaalde James Bond ooit: dit verdiende hij in totaal

Toppositie in 57 landen

Dan hebben we het niet alleen over Duitsers. De horrorfilm heeft de top 10 in 93 landen bereikt, en stond in 57 landen zelfs een week lang op de eerste plek. Sterker nog, Blood Red Sky is internationaal een grotere hit dan in Duitsland zelf. De film piekte daar op de tweede plek.

Overigens is de horrorfilm voornamelijk in het Engels opgenomen, met slechts delen waarin Duits de voertaal is. Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat Blood Red Sky eigenlijk over?

Waar gaat het eigenlijk over?

De actie/horror-film gaat over een transatlantische vlucht die gekaapt wordt door een groep terroristen. Twee passagiers, een moeder en haar zoontje, bepalen het verhaal.

De moeder blijkt namelijk een mysterieuze ziekte met zich mee te dragen. Een ziekte die ze niet bang is om in te zetten om haar zoontje te redden.

Rotten Tomatoes en IMDb

Naast de duizelingwekkende kijkcijfers weet Blood Red Sky ook critici te bekoren. Op Rotten Tomatoes heeft de Duitse productie na 27 recensies een prima score van 81 procent. Op IMDb komt de film er minder vanaf, met een magere 6.1 als gemiddelde score.

Gelukkig staat de intense film dus gewoon op Netflix, dus als het je niet bevalt, dan kun je altijd nog afhaken. Al helpt dat niet die indrukwekkende 90 procent-statistiek!

Netflix onthult trailer voor controversiële 9/11-film met Michael Keaton

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.