Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult trailer voor controversiële 9/11-film met Michael Keaton

Netflix heeft een gloednieuwe trailer uitgebracht voor Worth, een 9/11-drama met Michael Keaton en Stanley Tucci. De vorige keer dat zij samenwerkten wonnen ze een Oscar voor Best Picture. Ook deze controversiële film wordt al genoemd als kansmaker.

Worth was één van de grote verrassingen van het Sundance Film Festival van 2020, maar komt pas 3 september dit jaar naar Netflix. De lange zoektocht naar een distributiepartner heeft de Oscar-kansmaker te danken aan het pittige onderwerp van de film: 9/11.

De waarde van een mensenleven

Michael Keaton speelt de advocaat en gerenommeerde bemiddelaar Kenneth Feinberg, die door het Congres is aangesteld om leiding te geven aan het 11 september Victim Compensation Fund.

Met de opdracht om financiële middelen aan de slachtoffers van de tragedie toe te wijzen, staan Feinberg en de head of operations van zijn bedrijf, Camille Biros (Amy Ryan), voor de onmogelijke taak om de waarde van elk leven te berekenen en daarmee te bepalen hoe de families moeten worden gecompenseerd die onberekenbare verliezen hebben geleden op die noodlottige dag.

Feinberg botst in dat proces onder andere met Charles Wolf (Stanley Tucci), een weduwnaar die rouwt om de dood van zijn vrouw. Zijn aanvankelijke cynisme slaat om in mededogen als hij de ware menselijke prijs van de tragedie begint te leren kennen.

Controversiële 9/11-film

“Gebaseerd op ware gebeurtenissen, is Worth een ontroerende herinnering aan de kracht van empathie en de waarde van menselijke verbinding,” zo luidt de officiële promotietekst voor de dramafilm. Een prijskaartje hangen aan de slachtoffers van zo’n recente en traumatische gebeurtenis is een uiterst controversiële exercitie, waarmee Worth zelf ook meteen controversieel is. Voeg daaraan toe dat de film ook echte beelden van de aanslag gebruikt, en je hebt een pittige situatie.

Netflix durft het echter wel aan, en brengt de dramafilm op 3 september uit. Colangelo (Little Accidents) heeft de regie in handen, gebaseerd op een script van Godzilla-schrijver Max Borenstein, die ook de film met onder andere Keaton produceerde.

3 september op Netflix

Het onderwerp is in ieder geval fascinerend, en de cast niet misselijk. Keaton en Tucci scoorden de vorige keer dat ze samenwerkten een Oscar voor Best Picture, met Spotlight. Ook in de nieuwste trailer voor Worth maken ze indruk, dus wie weet heeft Netflix een gouden zet gedaan door de rechten in huis te halen.

“Zien hoe Keaton en Tucci elkaar te lijf gaan in een handvol scènes is de ticketprijs al waard. Hier zijn twee van de beste acteurs die we hebben, die subtiel, solide werk doen,” aldus recensent Dan Mecca. Op naar 3 september!

Daniel Craig best betaalde James Bond ooit: dit verdiende hij in totaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.