Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Daniel Craig best betaalde James Bond ooit: dit verdiende hij in totaal

“Bond, James Bond.” Als je die zin mag zeggen als acteur, weet je dat daar een indrukwekkend salaris tegenover staat. Daniel Craig mocht vijf keer in de huid van James Bond kruipen en verdiende daar dan ook een fortuin mee.

We zochten uit hoeveel Daniel Craig met de 007-films verdiende en wat hij binnenhaalde voor ‘No Time To Die‘. We verklappen alvast dat Daniel Craig meer heeft verdiend dan zijn voorgangers.

Wat verdiende Daniel Craig als James Bond?

Daniel Craig begon zijn carrière als geheim agent 007 met de film Casino Royale. Met die film bracht hij al 2,5 miljoen euro in het laatje. Dat is al een mooi bedrag, maar daarna verdiende hij met elke film weer een beetje meer.

Het zorgde ervoor dat hij in 2012 (door Skyfall) én 2015 (door Spectre) in de lijst van Forbes met best verdienende acteurs terechtkwam. Maar met zijn salaris voor ‘No Time To Die’, die eind volgende maand eindelijk in de bioscoop uitkomt, spant hij echt de kroon. Volgens Business Insider verdiende Daniel Craig met de laatste James Bond-film namelijk 25 miljoen dollar (21,3 miljoen euro). Het is dan ook niet gek dat hij terugkeerde in zijn iconische rol, terwijl hij eigenlijk had gezegd ermee te stoppen. In totaal harkte hij 93,3 miljoen dollar bijeen met de vijf films.

Dat maakt hem direct ook de best verdienende James Bond-acteur in de geschiedenis. Zijn voorganger Pierce Brosnan verdiende bijvoorbeeld 14 miljoen euro met zijn laatste 007-film en 41 miljoen euro in totaal. Dat is veel in vergelijking met Sean Connery. Die verdiende met zijn eerste film 12.000 euro, al waren dat natuurlijk andere tijden. Voor zijn laatste 007-film kreeg de Schotse acteur wel een bedrag van 731.000 euro.

Miljoenendeal met Netflix

Volgens Movie Meter heeft Daniel Craig uiteindelijk 93,3 miljoen dollar verdiend als 007. Zijn James Bond-carrière mag dan nu echt afgelopen zijn, de kassa van Daniel Craig rinkelt voorlopig nog op volle toeren.

Begin deze maand werd bekend dat Netflix flink wat geld neerlegt om deel 2 en 3 van Knives Out te maken. De 25 miljoen dollar die hij ving voor zijn rol als James Bond in No Time To Die is een schijntje in vergelijking met de 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) die Daniel Craig krijgt voor zijn vertolking van detective Benoit Blanc.

Dit is de top 20 rijkste acteurs (met een paar verrassende namen)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.