Tessa Ham
Tessa Ham Films & Series 21 mei 2020
Leestijd: 5 minuten

Dit is de top 20 rijkste acteurs (met een paar verrassende namen)

We hoeven je vast niet te vertellen dat een carrière in Hollywood lucratief kan zijn. De best betaalde acteurs en actrices krijgen miljoenen per productie waar ze in spelen. Maar welke acteurs zijn nou het rijkst? Dit is de top 20 van de rijkste acteurs. En daar zitten wat verrassende namen bij.

Dat komt doordat veel acteurs en actrices in deze top 20 ook nog eens hebben gezorgd voor een andere inkomstenbron, zoals een eigen bedrijf.

20. Robert Downey Jr. (€230 miljoen)

Robert Downey Jr.
Bron: EPA/Facundo Arrizabalaga

Robert Downey Jr. verovert met zijn rollen als Dr. Dolittle, Sherlock Holmes en natuurlijk Iron Man nummer twintig in deze lijst.

19. Mia Wasikowska (€255 miljoen)

Mia Wasikowska
Bron: AFP/Stefanie Loos

Een verrassende nummer negentien, want afgezien van haar rollen in Alice in Wonderland en Alice Trough the Looking Glass speelde Mia Wasikowska niet veel rollen die door het grote publiek werden gezien. Mia vergroot haar vermogen dan ook door te beleggen.

18. De Olsen tweeling (€277 miljoen)

olsen twins
EPA/Paul Miller

De Olsen tweeling heeft al een tijdje niet meer flink verdiend met acteerklussen. Omdat ze al jong zijn begonnen (als Michelle Tanner in Full House), hebben ze toch aardig wat geld binnen geharkt. Momenteel verdienen ze het meest met hun eigen cosmeticalijn.

Fun fact: hun zusje Elizabeth Olsen is tegenwoordig ook te zien op het grote scherm, als Wanda Maximoff in de Marvel Cinematic Universe.

17. Will Smith (€277 miljoen)

Will Smith
Bron: AFP/Mehdi Fedouach

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Will Smith in dit lijstje te vinden is. De acteur verdiende al goed met The Fresh Prince of Bel-Air en heeft sindsdien in tientallen andere goed scorende producties gespeeld.

16. Arnold Schwarzenegger (€277 miljoen)

Arnold Schwarzenegger
Bron: EPA/Franck Robichon

Wie kent Arnold Schwarzenegger niet? De acteur speelde onder andere in Predator, Terminator en The Expendables. Hij is bovendien filmproducent, ondernemer, ex-bodybuilder én de vroegere gouverneur van Californië.

15. Jessica Alba (€315 miljoen)

Jessica Alba
Bron: AFP/Jean-Baptiste

De best verdienende films van Jessica Alba waren onder andere Sin City, Fantastic Four en Mechanic: Resurrection. Naast haar acteercarrière boert Jessica goed met haar succesvolle bedrijf The Honest Company, hiermee verkoopt ze natuurlijke baby- en beautyproducten.

14. Jackie Chan (€320 miljoen)

Jackie Chan
AFP/Valerie Macon

Jackie Chen maakte in totaal meer dan honderd films. Het zou gek zijn als de kungfu-goeroe niet in deze lijst stond.

13. Adam Sandler (€320 miljoen)

Adam Sandler
Bron: AFP/Jean-Baptiste

De films waar Adam Sandler in speelt mogen dan niet de beste recensies krijgen, ze brengen wel veel geld in het laatje. Hij is en van de best betaalde en daardoor ook een van de rijkste acteurs van Hollywood.

12. Keanu Reeves (€320 miljoen)

Keanu Reeves
Bron: AFP/Jean-Baptiste

Met rollen in The Matrix en John Wick heeft Keanu Reeves een plekje in deze lijst weten te bemachtigen. Keanu Reeves leeft een simpel leven en geeft niet veel uit. Een groot deel van wat hij verdient gaat naar het goede doel.

11. Clint Eastwood (€340 miljoen)

clint eastwood
Bron: AFP/Valerie Macon

Eerst als cowboy in westerns en later als politieman in Dirty Harry wist Clint Eastwood miljoenen te verdienen. Hij regisseerde ook al meer dan 25 films, waarmee hij ook twee Oscars binnenhaalde.

10. Sylvester Stallone (€370 miljoen)

Sylvester Stallone
Bron: Michael Tran/AFP

Zijn eerste rol was in een soft-pornofilm, maar inmiddels kent iedereen hem als bokser Rocky en Vietnamveteraan Rambo. Deze en andere bekende rollen leverde hem een flink vermogen op.

9. Bill Cosby (€370 miljoen)

Bill Cosby
Bron: EPA/Tracie van Aucken

Door zijn rollen in I Spy en The Cosby Show, en later zijn eigen productiebedrijf verdiende Bill Cosby miljoenen euro’s. Inmiddels hebben zijn reputatie en financiële situatie een klap gekregen, omdat hij is beschuldigd van seksuele intimidatie.

8. Jack Nicholson (€370 miljoen)

Jack Nicholson
Bron: EPA/Paul Buck

De acteur heeft al tien jaar niet in films gespeeld, toch staat hij nog altijd hoog op de lijst met rijkste acteurs. Met zijn rollen in The Bucket List, Batman en The Shining hebben hem een aardig vermogen opgeleverd, waar hij vast en zeker momenteel in alle rust van geniet.

7. Tyler Perry (€370 miljoen)

tyler perry, rijkste acteurs in 2022
Bron: (Afbeelding: AFP)

Tyler Perry staat erom bekend dat hij low-budget films schrijft en regisseert, die veel geld opleveren. Vaak speelt hij de hoofdrol in die films.

6. Mel Gibson (€370 miljoen)

Mel gibson
Bron: AFP/Valerie Macon

Mad Max was één van zijn eerste films en was enorm succesvol. De film leverde 100 miljoen dollar op en had een budget van 350.000 dollar. Sindsdien is Mel Gibson steeds meer gaan verdienen.

5. Johnny Depp (€405 miljoen)

johnny depp
Bron: EPA/Clemens Bilan

Inmiddels krijgt Johnny Depp voor rollen als The Hatter en Jack Sparrow meer dan honderd miljoen dollar betaald. In totaal hebben films met hem erin dan ook meer dan acht miljard dollar wereldwijd opgeleverd.

4. Tom Hanks (€430 miljoen)

Tom Hanks
Bron: AFP/Frederic J. Brown

Forrest Gump, Saving Private Ryan, The Da Vinci Code, Sully… We kunnen nog wel even doorgaan met films opnoemen waar Tom Hanks in heeft gespeeld én goed mee heeft verdiend.

3. Tom Cruise (€440 miljoen)

tom cruise
AFP/Chris Delmas

Al tientallen jaren speelt Tom Cruise in goed scorende films als Top Gun, Rain Man en Mission: Impossible. Aangezien hij nooit oud lijkt te worden, speelde hij in 2018 nog in deel zes van die laatstgenoemde, en zijn deel 7 en 8 al aangekondigd.

2. Shah Rukh Khan (€510 miljoen)

Shah Rukh Khan
Bron: AFP/Sujit Jaiswal

De naam Shah Rukh Khan zegt je misschien niets, maar de acteur heeft in meer dan vijftig films gespeeld en wordt ook wel de ‘Bollywood koning’ genoemd. Inmiddels verdient hij ook flink met advertenties, zijn eigen productiebedrijf en als eigenaar van een succesvol cricketteam, waardoor hij de lijst met rijkste acteurs ter wereld bijna aanvoert. Maar baas boven baas.

1. Jerry Seinfeld (€795 miljoen)

jerry seinfeld
Bron: AFP

Komiek en acteur Jerry Seinfeld steekt met kop en schouders boven de rest uit. Dat komt onder andere door de sitcom Seinfeld, die voor negen seizoenen werd uitgezonden. Voor het laatste seizoen kreeg hij één miljoen dollar per aflevering betaald. Nog steeds verdient hij goed met schrijven en produceren. Ook staat hij nog steeds op het podium als comedian.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.