Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 20 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

MH8 800 is ‘s werelds snelste BMW M8 ooit gemaakt

Manhart heeft met de MH8 800 ‘s werelds snelste BMW M8 Competition gebouwd. Deze auto heeft 823 pk snelt in een krankzinnige tijd naar de 100 kilometer per uur.

Het Amerikaanse bedrijf Manhart optimaliseert al decennia lang BMW’s. Tegenwoordig richt het bedrijf zich ook op Audi, Lamborghini, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, Toyota en Volkswagen. Prima CV, helemaal als je kijkt wat de bouwers met de auto’s doen. Maak kennis met de kersverse MH8 800, die de titel ‘s werelds snelste BMW M8 Competition mag dragen.

De glanzend zwarte MH8 800 van Manhart

De BMW M8 Competition is van zichzelf al een aardige auto en beschouw dat maar als understatement. Zo is deze versie uit de fabriek komen rollen met een vermogen van 625 pk. Van het gestroomlijnde design, stijlvolle interieur en de techniek kun je maar het best afblijven. Tenzij je bij Manhart werkt, want dan heb je de skills om zelfs deze auto te upgraden.

manhart, mh8 800, bmw m8 competition, snelste ter wereld
(Afbeelding: ManhartPerformance)

snelste bmw
(Afbeelding: ManhartPerformance)

Qua uiterlijk heeft de MH8 800 van Manhart een nieuwe glanzende zwarte lak met gouden details gekregen. De carrosserie is op subtiele wijze iets agressiever en gestroomlijnder gemaakt. Ook de wielen en velgen zijn nieuw, terwijl de uitlaten een extra coating hebben gekregen. Maar de grootste verandering vind je toch echt onder de motorkap.

‘s Werelds snelste BMW M8 Competition

Met een vermogen van 823 pk en een koppel van 1050 Nm zijn de bouwers van Manhart erin geslaagd de snelste BMW M8 Competition ter wereld te realiseren. Hou je vast: in 2,6 seconden trekt de MH8 800 op tot de 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt nu rond de 307 kilometer per uur.

manhart, mh8 800, bmw m8 competition, snelste ter wereld
(Afbeelding: ManhartPerformance)

manhart
(Afbeelding: ManhartPerformance)

Om dit te bewerkstelligen, heeft de MH8 800 onder meer een eigen turbo-kit, intercooler-systeem en ECU (engine control unit). De uitlaten zijn voorzien van een keramische coating, zodat de 4.4 liter twin-turbo V8 beter kan ademen. Ook het interieur van deze geoptimaliseerde BMW M8 Competition heeft extra Manhart-details gekregen. Lees meer over deze heerlijke auto op de website van de Amerikaanse autosleutelaars.

Check ook: BMW X6 Vantablack is de zwartste auto ooit gemaakt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.