Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 19 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom het belangrijk is om je benen te trainen

Heel goed dat je thuis regelmatig bezig bent met een work-out. Maar vergeet niet je benen te trainen. Dan raakt de boel uit verhouding en kun je beter helemaal niet trainen. Deze onderstaande mannen laten zien wat we bedoelen. Check ook de oefeningen onderaan het artikel en deze work-out van Cristiano Ronaldo.

Gespierde mannen, don’t skip leg day!

Het is een veelgemaakte fout van mannen die aan fitness doen: zich volledig richten op een gespierd lichaam, om vervolgens de benen vergeten te trainen. Kun je nog zulke gespierde biceps hebben, kan je sixpack nog zo strak zijn, in een korte broek of zwembroek val je door de mand. Bovendien is het slecht voor je knieën en enkels om je onderstel niet te trainen als je jouw bovenlichaam als een malle laat groeien.

Om onze woorden kracht bij te zetten: check deze tien foto’s om te zien hoe het niet moet. Daaronder geven we nog wat oefeningen om je benen te trainen. Don’t skip leg day!

Gespierdere onderarmen dan kuiten

Who let the dogs out?

Lekker bezig

Luciferprikjes

Oké, lekker gewerkt, maar probeer iets meer die balans te vinden

Dan is het nu tijd voor je onderstel He-Man

Niet omvallen

Let ook op de benen Calvin Klein!

Kijk even in de spiegel vriend

Dude, dit is niet cool

Oefeningen om je benen te trainen

Duidelijk, zo moet het dus niet. Schrijf het op een briefje en hang het op de koelkast: don’t skip leg day! Hier heb je een paar oefeningen. Meer massa en kracht in je benen realiseer je bijvoorbeeld met de Romanian Deadlift. En als je echt benen als staalkabels wil, check dan deze work-out van Dwayne Johnson alias The Rock.

Zoals je in de bovenstaande foto’s ziet, is het ook belangrijk om je kuiten te trainen. Check deze vier oefeningen voor kuiten van staal, beste mannen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.