Robert Downey Jr. onthult zijn originele idee voor laatste woorden Iron Man

De dood van Tony Stark en daarmee Iron Man was de grootste klap in meer dan 10 jaar Marvel Cinematic Universe. Alles leidde naar dat ene moment, de climax van Avengers: Endgame. De miljardair besloot geheel onzelfzuchtig zijn leven op te offeren om het universum te redden.

I… am… Iron Man

Met een simpele snap maakte hij een einde aan de tirannie van Thanos. De cirkel die begon met de eerste Iron Man was eindelijk rond, afgemaakt met misschien wel de perfecte tekst: “and I…am…Iron Man.”

Dat is nu al een iconisch moment in de filmgeschiedenis geworden, maar aanvankelijk zei Tony helemaal niks. Pas tijdens het monteren van Avengers: Endgame kwamen Jeffrey Ford en Joe Russo met het idee om hem toch tekst te geven, en de snap dus niet vooraf te laten gaan door stilte.

“We zaten in de montagekamer en kwamen tot de conclusie dat hij wel iets moest zeggen. Het is een personage dat bekend staat om zijn one-liners, zijn grapjes. Het lukte echter maar niet, we probeerden een miljoen verschillende laatste zinnen. Thanos zei ‘I am inevitable’, en onze editor Jeff Ford, die ons al vier films helpt en een fantastische verhalenverteller is, zei: ‘Waarom maken we de cirkel niet rond en laten we hem niet ‘I am Iron Man’ zeggen? Direct was het zo van ‘Haal de camera’s! We moeten dit morgen nog filmen.'”

?Check ook: Chris Evans reageert op potentiële terugkeer als Captain America

Robert Downey Jr. onthult eigen tekst

De passende scène had er dus bijna compleet anders uitgezien. Of het moment dan dezelfde impact had gehad, zullen we achteraf nooit weten. Wat we nu eindelijk wel weten, is wat Robert Downey Jr. eigenlijk had willen zeggen. Wat de Iron Man-acteur betreft, was Tony Stark zelfs op het laatste moment nog in voor een goede grap.

Tijdens de People’s Choice Awards 2019 onthulde de acteur dat hij een simpele doch effectieve tekst wilde zeggen: “Oh, snap!” De tekst van Jeffrey Ford is een prachtige afronding van 22 films, een passende afsluiter voor een ongekend verhaal, maar je kunt er niet omheen dat “Oh, snap!” ook hilarisch was geweest. Het zou in ieder geval perfect bij Tony Stark gepast hebben… Beleef hieronder de climax opnieuw:

I Am Iron Man Snap Scene – AVENGERS 4: ENDGAME (2019) Movie Clip

Watch the official “I Am Iron Man Snap” clip for Avengers 4: Endgame, an action movie starring Robert Downey Jr., Chris Evans and Chris Hemsworth. In theaters now, available on Digital HD July 31 and Blu-Ray August 13, 2019. After Thanos wiped out half of the universe, the Avengers still standing are doing what they promised to do, avenge.

CB.com

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr. onthult zijn originele idee voor laatste woorden Iron Man
Sluiten