Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 23 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

7 ijzersterke Netflix-series die je als Peaky Blinders-fan moet zien

Als fan van Peaky Blinders zul je ongetwijfeld weten dat het zesde seizoen van deze fantastische serie voorlopig nog niet gaat verschijnen. Ontzettend jammer, maar er staan op Netflix gelukkig nog genoeg andere series om de tijd mee door te komen.

Om het wachten wat aangenamer te maken, zijn wij wat dieper in Netflix gedoken. We gingen tijdens deze zoektocht op zoek naar series die ons doen denken aan Peaky Blinders. Dat kan op verschillende manieren. Zo vonden we series die zich in om en nabij dezelfde tijd afspelen en dezelfde sfeer hebben of omdat ze ook over het minder legale bedrijfsleven gaan. Kortom, genoeg om uit te kiezen

9 series op Netflix die lijken op Peaky Blinders

We zijn hier redelijke soepel in geweest zodat we een mooi gevarieerd lijstje voor je hebben kunnen maken. Wat je ook zo tof vindt aan Peaky Blinders, één van deze series gaat je datzelfde gevoel geven

1. Freud

We beginnen met een nieuwkomer op Netflix. Freud staat sinds 23 maart online en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over Sigmund Freud. In deze serie houdt de welbekende psycholoog zich samen met een medium bezig met het oplossen van mysteries. Een duistere en mysterieuze thriller serie die zich qua stijl en kleding kan meten met Peaky Blinders.

2. Ozark

Niet iedereen die in de illegale wereld werkt heeft bloed aan zijn handen. Zoals je in Peaky Blinders kunt zien, heb je meer dan alleen vechters nodig om een illegaal bedrijf te laten draaien. In Ozark is dat niet anders. In deze Netflix Original volgen we Marty. Hij is een financieel adviseur die niet alleen werkt voor mensen met eerlijk geld. Marty wast ook het geld van een Mexicaanse drugshandelaar wit en dat is niet zonder risico’s.

3. The Alienist

Is het toch echt de kledingstijl en sfeer van Peaky Blinders die je zoekt, dan is The Alienist het overwegen zeker waard. Deze serie, met een sterrencast en James Bond regisseur aan het roer, speelt zich af in het New York van 1896. Hier volgen we een psycholoog die is ingehuurd door de politie om te helpen bij een nogal lugubere zaak. De stad wordt namelijk geteisterd door een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge mannelijke prostituees.

4. Breaking Bad

Terug naar de moderne tijd voor één van de beste series ooit. Zeker als je fan bent van Peaky Blinders moet je Breaking Bad gezien hebben. Op het eerste oog lijken ze misschien niet op elkaar, maar er zijn wel degelijk gelijkenissen. Beide series gaan namelijk over de bouw van een illegaal imperium en de gevaren die daarbij komen kijken.

breaking bad, series, 100 procent, rotten tomatoes, netflix
Breaking Bad. (Afbeelding: Sony Pictures)

5. Penny Dreadful

Zoals je merkt houden we een bepaalde volgorde aan. Dat betekent dat we nu weer zijn aangekomen bij een serie die visueel aan Peaky Blinders doet denken. Penny Dreadful speelt zich af in het Londen van de 19de eeuw. Niet ver voor Peaky Blinders dus. Toch is het wel echt een ander soort serie. Penny Dreadful gaat namelijk over wezens en beesten uit bekende literatuur zoals Dracula.

6. Better Call Saul

Om dezelfde reden dat Breaking Bad in dit lijstje staat, mag diens spin-off niet ontbreken. Better Call Saul is een heerlijke misdaadserie die Peaky Blinders-fans zeker zullen waarderen.

7. Frontier

Peaky Blinders draait om de constante strijd tussen verschillende (familie)bedrijven. In Frontier is dat niet anders. Het verschil is dat in deze serie het geld niet verdiend wordt met gokken, maar met dierenhuiden. Ook speelt het zich niet af in Birmingham, maar in het Canada van de jaren 1700. Een andere setting, maar dezelfde keiharde concurrentie tussen bedrijven die niet bang zijn om geweld te gebruiken.

Nog meer voor Peaky Blinders fans

Wil jij je niet laten beperken door Netflix? Check hier dan nog zeven series die elke Peaky Blinders fan gezien moet hebben. Allemaal al gezien of is je honger naar meer Peaky Blinders niet te stillen met andere series? Dan hebben we goed nieuws, want de populaire serie krijgt binnenkort een eigen game. En deze is behoorlijk anders dan je misschien zou verwachten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.