Peaky Blinders-fans opgelet! Dit is de officiële game van je favoriete serie

Het zesde seizoen van Peaky Blinders gaat voorlopig nog niet verschijnen. Tot het zover is moeten we ons dus zien te vermaken met andere series. Mocht je echt niet zonder Peaky Blinders kunnen, dan heb je deze zomer ook nog een ander alternatief om de tijd te doden. De eerste officiële Peaky Blinders game gaat namelijk binnenkort verschijnen.

Hij heeft Peaky Blinders: Mastermind en de game belooft een unieke ervaring te gaan worden. Studio Futurelab heeft er namelijk voor gekozen om de fantastische serie om te toveren tot een actievolle puzzle/strategie game. Als speler stuur je verschillende karakters aan en is het jouw taak om spannende missies tot een goede einde te brengen.

Bijzondere gameplay

Hiervoor moet je gaan spelen met de tijd. Iedere missie krijg je de beschikking over een aantal karakters met ieder hun eigen kwaliteiten. Zo kan Tommy Shelby vijanden intimideren, is Arthur een knokker en kan de jonge Finn zakkenrollen. Je hebt ze allemaal nodig en het is aan jou om de juiste acties op het juiste moment uit te voeren.

Hiervoor creëer je een soort tijdlijn voor ieder karakter. Alleen als deze perfect op elkaar aansluiten, kun je de missie voltooien. De makers spelen zo op een slimme manier in op een moment uit de serie. In Peaky Blinders vertelt Thomas Shelby namelijk over de ‘soldiers minute.’ Dit is het moment in de strijd waar het om gaat. Op dat moment telt het verleden en de toekomst niet. Het draait om dat ene moment.

Het echte Peaky Blinders gevoel

De game lijkt dan ook zeker geen snelle cash-grab te gaan worden. De gameplay en de gedachte daarachter zijn uniek. De makers hebben echt hun best gedaan om een game voor de fans te maken. Zo hebben ze ook de hulp van Peaky Blinders-maker Steve Knight ingeschakeld. De game heeft daardoor, ondanks de getekende stijl, die echt Peaky Blinders vibe.

Door de aanwezigheid van Steve Knight past het verhaal van Peaky Blinders: Mastermind ook perfect in het grotere plaatje. De game speelt zich namelijk af voor het eerste seizoen. Het is dus een prequel. Ook als je de serie nog niet gezien hebt, kun je deze volop genieten van deze game en hoef jij je dus geen zorgen te maken over spoilers.

Releasedatum Peaky Blinders: Mastermind

Het lijkt erop dat Peaky Blinders: Mastermind een must-have gaat worden. Niet alleen voor de fans, maar ook voor gamers die op zoek zijn naar een vernieuwende game. Lang hoeven we gelukkig niet te wachten, want de game verschijnt deze zomer op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

Kun je niet wachten op het zesde seizoen? Klik dan hier voor alles wat we nu al weten.

Reageer op artikel:
Peaky Blinders-fans opgelet! Dit is de officiële game van je favoriete serie
Sluiten