Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

7 brute series die elke Peaky Blinders fan gezien moet hebben

Fans van Peaky Blinders moeten het voorlopig zonder een nieuw seizoen stellen, maar gelukkig zijn er veel series die je op dezelfde manier kunnen grijpen. Van dezelfde setting en thema’s tot gedeelde elementen en sterrencasts: dit zijn 7 series die elke Peaky Blinders fan gezien moet hebben.

Boardwalk Empire (HBO, Ziggo)

Boardwalk Empire is een ambitieuze HBO serie die anno 2019 veel te weinig mensen gezien hebben. Van de schitterende sets en kostuums tot het oerdegelijke acteerwerk: er zijn weinig series die op dit niveau indruk weten te maken. Boardwalk Empire is gemaakt door Terence Winter, de man achter The Sopranos en The Wolf of Wall Street en gaat over Nucky Thompson, gespeeld door Steve Buscemi. Al Capone, Arnold Rothstein, Charles ‘Lucky’ Luciano en andere beroemde gangsters komen voorbij. Vijf seizoenen staan op je te wachten, van misschien wel een van de beste misdaadseries ooit.

Boardwalk Empire Peaky Blinders
Bron: HBO

Billions (Ziggo)

Deze serie speelt zich niet in de tijd van Peaky Blinders af en lijkt er qua uitstraling niet eens op, maar toch is de kans groot dat je als fan van de BBC-serie razend enthousiast wordt door Billions. Corruptie, leugens en intrige staan centraal in deze wereld waar alles om geld draait. Paul Giamatti speelt Charles Rhoades, een advocaat die er alles aan doet om Robert Axelrod (Damian Lewis) aan de schandpaal te nagelen. De steenrijke manager van een investeringsfonds heeft zijn imperium namelijk opgebouwd met handel met voorkennis, omkoperij en andere smerige trucjes.

Billions
Bron: Showtime Bron: Showtime

Sons of Anarchy (Netflix)

Goed nieuws, want Sons of Anarchy kun je gewoon op Netflix streamen, net zoals Peaky Blinders. Charlie Hunnam speelt Jackson ‘Jax’ Teller, de vice-president van de Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. Een hele mond vol, maar gelukkig is er een afkorting: SAMCRO. We gaan niet teveel verklappen, maar je kunt Sons of Anarchy beschrijven als een moderne western met motoren, corruptie en vooral een hoop brute actie. De beste elementen van Peaky Blinders, maar dan in een compleet andere jasje en vorm.

Sons of Anarchy
Bron: Netflix Bron: Netflix

Ripper Street (Bol.com)

We gaan terug naar het Victoriaanse Londen, een stad in de greep van de Jack the Ripper. Ripper Street volgt de detective Edmund Reid en zijn team. Samen met de sergeant Bennet Drake en kapitein van de lokale politie Homer Jackson onderzoeken ze de moorden in Oost-Londen. Al snel blijkt de zaak een stuk dieper te gaan dan de mannen hadden verwacht, met alle gevolgen van dien. Ze belanden in een donker spelletje dat qua sfeer en setting direct doet denken aan Peaky Blinders. Fans van die serie zullen zich meteen thuisvoelen nadat ze Ripper Street aanzwengelen.

Ripper Street
Bron: BBC Bron: BBC

Taboo (KPN)

Peaky Blinders is niet de enige period piece waarin Tom Hardy de afgelopen jaren heeft geschitterd. Hij speelt een avonturier in Taboo. Een show die zich afspeelt in het Londen van 1812. Oorlogstijd dus. Hij keert terug naar huis nadat hij het scheepvaart-imperium van zijn overleden vader erft. Om het bedrijf winstgevend te krijgen, moet de avonturier het opnemen tegen vijanden die er alles aan doen om zijn bedrijf te vernietigen. Taboo is grimmig, intrigerend en keihard. Precies zoals je Tom Hardy wilt zien dus.

TABOO
Bron: FX Bron: FX

Godless

Godless is een van de meest ondergewaardeerde topseries die Netflix in de afgelopen jaren heeft geproduceerd. Met een fors budget heeft de streamingdienst een met sterren gevulde cast ingeschakeld om een period drama neer te zetten van formaat. Deze zevendelige miniserie speelt zich af in het Wilde Westen, waar de notoire crimineel Frank Griffin en zijn outlaws op wraakpad gaan. Het doel? Roy Goode aanpakken, de crimineel die de bende heeft verraden. De moordlustige bende onderschat echter wat hen te wachten staat.

Godless Netflix
Bron: Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 brute series die elke Peaky Blinders fan gezien moet hebben
Sluiten