Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Thriller met Matrix-ster is de verrassende nieuwe Netflix-hit

Vaak is een nieuwe film of serie de nummer 1-hit van Netflix. Nu is het een thriller uit 2007, met onder anderen Shia LaBeouf en Matrix-heldin Carrie-Anne Moss in de gelederen. Check Disturbia.

Carrie-Anne Moss werd wereldberoemd door haar rol als Trinity in The Matrix (1999) en speelde naast Keanu Reeves (Neo) ook weer de hoofdrol in Resurrections (2021). Sinds de eerste Matrix-films zijn we in ieder geval fan. Daarna volgde rollen in onder meer Memento, Chocolat, verschillende Marvel-series en is ze straks zte zien in de meest veelbelovende Star Wars-serie in jaren.

Disturbia is verrassende nummer 1-hit op Netflix

Tussendoor verscheen onze Matrix-heldin, begin deze eeuw een ware crush van onze redactieleden, dus ook in de minder bekende film Disturbia, die in 2007 uitkwam. De film is deels gebaseerd op de Alfred Hitchcock-klassieker Rear Window.

De hoofdrol in Disturbia, de film die sinds kort op Netflix is te zien, wordt vertolkt door Shia LaBeouf. Hij speelt Kale Brecht, die sinds de dood van zijn vader steeds norser en teruggetrokkener is geworden, totdat hij huisarrest krijgt. In die periode richt hij zich op het bespioneren van zijn buren en krijgt hij steeds meer het vermoeden dat één van hen een seriemoordenaar is. Kale vraagt zich echter af of hij gelijk heeft of dat zijn overactieve fantasie hem in de kaart speelt. Carrie-Anne Moss speelt zijn moeder, Julie Brecht.

Matrix-heldin en Shia LaBeouf domineren Netflix

Wereldwijd is Distrubia de meest gestreamde film van dit moment. In Nederland staat de thriller, met een minimale kijkleeftijd van 16 jaar, op plek 5. Persoonlijk vinden wij het de beste film van Shia LaBeouf en een van de meest onderschatte films van Matrix-icoon Carrie-Anne Moss.

disturbia netflix hit matrix carrie anne moss
De filmposter van Disturbia is bekender dan film zelf (Afbeelding: Paramount)

Netflix is sowieso lekker bezig met goede films uit het verleden. Check deze net toegevoegde topfilms, inclusief Oscar-winnaars.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.