Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Star Wars naar de bios met Matrix-ster als krachtige Jedi uit oertijd

Star Wars komt zeer binnenkort naar de bioscoop met een nieuw, duister een mysterieus avontuur, mits je er op tijd bij bent. Maak kennis met een nieuwe Sith Lord en een Matrix-ster als Jedi in het veelbelovende The Acolyte. De show wordt door Pathé voor één dag exclusief naar de bios gebracht.

Wees gerust, je hoeft niet zo lang meer in de bios te zitten als de Star Wars-marathon van vorige week. Alleen de eerste twee afleveringen van The Acolyte draaien in Pathé.

Star Wars: The Acolyte komt naar Disney+

In de bioscoop blijft het wat Star Wars-films betreft voorlopig nog angstvallig stil. Sure, er zit een hoop in de pijplijn, maar Lucasfilm doet het duidelijk rustig aan. Sterker nog, meerdere reeds aangekondigde Star Wars-films zijn gecanceld.

Gelukkig blijft het door George Lucas geschapen universum wel levendig op Disney+. Daar gaat op 5 juni The Acolyte van start, een van de meest veelbelovende stukjes Star Wars-media van de afgelopen tien jaar, al was het maar omdat Disney het eindelijk aandurft om in een compleet ander tijdperk te duiken: The High Republic. Honderd jaar voor The Phantom Menace. Geen Luke Skywalker, geen Darth Vader.

Maar wat dan wel? Dat blijft vooralsnog heerlijk mysterieus. We weten dat The Acolyte een achtdelige ‘mystery thriller’ wordt, met Leslye Headland aan het roer, de showrunner achter de Netflix-hit Russian Doll. De show volgt een groep Jedi die een reeks aan mysterieuze moorden onderzoeken. Meer moordmysterie dan intergalactische oorlog, dus.

Ook weten we dat het plot van de Star Wars-serie iets te maken heeft met een geheim complot van de Sith om de Jedi eens en voor altijd uit te roeien en een mysterieuze krijger genaamd Mae, gespeeld door Amandla Stenberg uit Bodies Bodies Bodies.

Wie is de nieuwe Sith lord?!

De meest recente trailer van The Acolyte maakte fans de afgelopen dagen dolenthousiast. Niet vanwege de Jedi, maar vanwege het feit dat de korte video ons liet kennismaken met een nieuwe Sith Lord met een angstaanjagend masker. Nee, geen Kylo Ren of Darth Vader, want de show speelt zich dus een eeuw voor Episode I: The Phantom Menace af.

Daarmee kan het ook niet een jonge Palpatine zijn. De master van Palpatine, Darth Plagueis, is wel een goede optie, evenals zijn master, Darth Tenebrous. Beide staan centraal in het fantastische boek Star Wars: Darth Plagueis, een aanrader voor elke Star Wars-fan.

Pathé brengt The Acolyte naar bioscopen Star Wars 2323_waifu2x_photo_noise1_scale
(Afbeelding: Lucasfilm)

Afijn, terug naar The Acolyte. Het moge duidelijk zijn dat de ambitieuze show met een hoop mysterie is omgeven. Gelukkig hoef je niet helemaal tot 5 juni te wachten om antwoorden te krijgen.

Matrix-ster Carrie-Anne Moss als Jedi Master

Het bekendste gezicht uit de cast van The Acolyte is Carrie-Anne Moss, niet los te zien van haar rol in The Matrix. Ze speelt Indara, een Jedi Master bedreven in ‘force-fu’ gevechten. Bedenker Leslye Headland wilde het publiek meteen het gevoel geven dat Indara “de krachtigste Jedi in de kamer” was.

carrie anne moss, trinity, the matrix, star wars serie The Acolyte, indara, jedi
Carrie-Anne Moss als Trinity in The Matrix (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Headland werd geĂŻnspireerd door de uitbeelding van Trinity in The Matrix-filmserie bij het creĂ«ren van het personage. Ze hoopt het publiek Indara een beetje ziet als “Trinity met een lichtzwaard”.

Pathé brengt The Acolyte naar bioscopen

Star Wars komt namelijk toch naar de bioscoop! Pathé brengt op maandagavond 3 juni exclusief de eerste twee afleveringen van The Acolyte naar de Nederlandse bioscopen, twee dagen voor de show van start gaat op Disney+.

Alsnog een bioscoopavontuur dat even lang als een film duurt, mits je er op tijd bij bent. Pathé draait The Acolyte namelijk maar in een beperkt aantal bioscopen:

  • PathĂ© Tilburg Stappegoor
  • PathĂ© Amsterdam Noord
  • PathĂ© Utrecht Leidsche Rijn
  • PathĂ© Schiedam
  • PathĂ© Nijmegen

De ticketverkoop start op vrijdag 10 mei om 12:00, dus zorg dat je op tijd hier een ticket scoort. Of wacht nog twee dagen extra en check in de tussentijd ook de toffe nieuwe Star Wars-sneakers van Adidas, of duik in de vrachtlading aan nieuwe Star Wars-sets die LEGO de afgelopen dagen lanceerde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.