Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt betaalbaar Star Wars-schip met exclusief minifiguur

LEGO heeft nog een Star Wars Day-toetje voor fans onthuld: een betaalbare en compacte versie van de Star Destroyer. Inclusief een exclusief minifiguurtje.

De gigantische Ultimate Collectors Millennium Falcon is al sinds de originele versie uit 2017 een legendarische LEGO-set. Dé heilige graal voor Star Wars-fans. Maar ja, niet iedereen is bereid een extra hypotheek af te sluiten of een halve kamer leeg te ruimen voor zo’n kolossale set, de op een na grootste LEGO-set ooit. 84 bij 56 centimeter, maar liefst. Hetzelfde geldt voor de UCS Star Destroyer, nog zo’n reusachtige Star Wars-set.

LEGO Star Wars 75394 Imperial Star Destroyer

Gelukkig kan het ook goedkoper én compacter. Afgelopen februari kreeg de Millennium Falcon al een compacte behandeling, een kleinere doch nog steeds zeer gedetailleerde versie van het iconische filmschip. Nu is ook een andere Ultimate Collectors-set aan de beurt, de Star Destroyer.
LEGO heeft LEGO Star Wars 75394 Imperial Star Destroyer onthuld, een toetje voor na Star Wars Day. Allesbehalve mosterd na de maaltijd.

En wat voor toetje: met 1555 bouw je een behapbare versie van het welbekende ruimteschip van de Empire. Een reusachtig ruimteschip dat in praktisch elk stukje Star Wars-media een rol speelt. Waar de ‘echte’ versie 1600 meter lang is, blijft deze nieuwe versie beperkt tot een lengte van 46 centimeter.

Exclusief minifiguur

De compacte Death Star komt gepaard met zeven minifiguurtjes. Darth Vader, Commander Praji, een Imperial Gunner, een Imperial Navy Trooper, een Stormtrooper, een Imperial Crew Member en Cal Kestis. Vooral Kestis is interessant voor diehard Star Wars-fans en LEGO-verzamelaars; zijn minifiguurtje is (vooralsnog) enkel verkrijgbaar via deze set. De Jedi maakte zijn debuut in de games Jedi: Fallen Order en Jedi: Survivor.

LEGO STAR WARS STAR DESTROYER
(Afbeelding: LEGO)

Ondanks de beperkte schaal heeft de 75394 Imperial Star Destroyer toch een vormgegeven interieur, dat je kunt bekijken door het schip te openen. Een museumwaardig jubileumsteen maakt het plaatje af. Kijk, tuurlijk is de UCS-versie van de Star Destroyer een stuk indrukwekkender, maar dit nieuwe model is desalniettemin een overtuigend alternatief. LEGO beeld de set af met spelende kinderen, maar ook voor 18+-fans is het een potentiële must-have.

LEGO Star Wars 75394 Imperial Star Destroyer wordt vanaf 1 augustus geleverd en gaat 169,99 euro kosten. Ga je toch liever voor een nog goedkopere Star Wars-set? Check dan de vrachtlading aan nieuwe sets die LEGO al in de aanloop naar 4 mei lanceerde.Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.