Alrik de Jong
Alrik de Jong LEGO 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 grootste LEGO-sets ooit die samen 3.000 euro kosten

Vorige week kwam The Lord of the Rings: Rivendell uit, een van de grootste LEGO-sets ooit. Maar de bouwset valt net buiten deze top 5, die in totaal bijna 3.000 euro waard is. Bij elkaar opgeteld 2.959,95 euro, om precies te zijn.

LEGO zet de laatste jaren vol in op volwassenen, onder wie het speelgoed enorm populair is geworden. Deels door nostalgie onder een complete generatie die met de gekleurde blokjes is opgegroeid, maar ook de pandemie en televisieprogramma’s als LEGO Masters spelen een rol.

De top 5 grootste LEGO-sets ooit

Het resultaat van deze trend is een nieuw arsenaal met bouwsets in de categorie 18+. Dit speelgoed voor volwassenen is gecompliceerder en groter, waarbij de Deense speelgoedfabrikant zichzelf de laatste jaren constant overtreft. De vijf grootste LEGO-sets ooit op een rij.

1. Wereldkaart

Aantal stenen: 11.000
Prijs: 249,99 euro

grootste lego sets ooit, wereldkaart
LEGO Aart Wereldkaart (Afbeelding: LEGO)

Op nummer Ă©Ă©n geen Eiffeltoren of Titanic, maar een wereldkaart. De LEGO Art Wereldkaart is een verrijking voor je interieur, bestaande uit 11.000 stenen. Je kunt met gekleurde markers aangeven waar je zelf bent geweest.

2. Eiffeltoren

Aantal stenen: 10.001
Prijs: 629,99 euro

grootste lego sets ooit, eiffeltoren
Eiffeltoren (Afbeelding: LEGO)

De Eiffeltoren is de hoogste LEGO-set ooit, maar wat betreft het aantal steentjes doet het bouwwerk net onder voor de bovenstaande wereldkaart. Lees en bekijk hier meer over deze prachtige bouwset.

3. Titanic

Aantal stenen: 9.090
Prijs: 679,99 euro

grootste lego sets ooit, titanic
Titanic (Afbeelding: LEGO)

Uiteraard staat de Titanic ook in de top 5 grootste LEGO-sets ooit. Het schip heeft een schaal van 1:200 en is 135 centimeter lang. Tevens een mooie toevoeging aan je interieur.

4. Colosseum

Aantal stenen: 9.036
Prijs: 549,99 euro

De duurste LEGO sets van dit moment LEGO Store Laatste kans
Colosseum (Afbeelding: LEGO)

Dit historische bouwwerk is 27 centimeter hoog, 52 centimeter breed en 59 centimeter diep. De nummer vier op de lijst met grootste LEGO-sets ooit mocht zich in 2020 heel even de allergrootste noemen.

5. Star Wars – Millennium Falcon

Aantal stenen: 7.541
Prijs: 849,99 euro

millennium falcon, grootste lego sets ooit
Millennium Falcon (Afbeelding: LEGO)

De oudste bouwset binnen de top 5 met grootste LEGO-sets ooit is de Millennium Falcon, het ruimteschip van Han Solo in Star Wars. Je krijgt er zeven minifiguren bij, waaronder Han Solo en Chewbacca. Sinds kort weer te koop voor 849,99 euro. Snel bij zijn, want dit is een zeldzaam item.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.