Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert reusachtige Eiffeltoren: hoogste en bijna grootste set ooit

Maak kennis met de LEGO Icons 10307 Eiffel Tower, de hoogste en bijna grootste LEGO-set die ooit is uitgebracht.

LEGO heeft meerdere sets waarin de Eiffeltoren een rol speelt. Zo kun je dankzij de Architecture-lijn een skyline van Parijs bouwen, met het meesterwerk van Gustave Eiffel als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt.

LEGO Icons 10307 Eiffel Tower

Het kan echter altijd grootser en vooral hoger. Vele LEGO-fans hebben hun eigen reusachtige Eiffeltoren gebouwd en vol trots op het internet gedeeld, maar nu gaat de Deense fabrikant zelf ook een stap verder.

Maak kennis met LEGO Icons 10307 Eiffel Tower, een gloednieuwe set waar je U tegen zegt. De LEGO-versie van het iconische monument uit Parijs is, houd je vast, 149 centimeter hoog en 57 centimeter breed. Daarmee is het sowieso de hoogste set die het merk ooit heeft uitgebracht.

LEGO Icons 10307 Eiffel Tower
🥐 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10307 Eiffel Tower
🥐 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10307 Eiffel Tower
🥐 (Afbeelding: LEGO)

Ook is het wat aantal steentjes betreft praktisch de grootste LEGO-set ooit. Je hebt er namelijk 10.001 nodig om de Eiffeltoren in elkaar te zetten. Enkel de Art World Map bestaat uit meer bouwsteentjes, maar gezien die set hoofdzakelijk uit kleine nopjes van 1 bij 1 bestaat, is dat een beetje appels en peren vergelijken.

Ach, record of niet, de Icons 10307 Eiffel Tower is indrukwekkend. Naast de toren zelf bouw je ook het parkje dat zich eronder bevindt. Inclusief de klassieke straatlantaarns, bomen, bankjes en een plek om tickets te kopen. De Eiffeltoren blijft immers hyper-commercieel.

Cadeautje van Gustave Eiffel

Als we de toren geheel beklimmen, dan komen we aan op een bijzonder plekje: het appartement dat Gustave Eiffel voor zichzelf ontwierp. Pas sinds 2015 kunnen toeristen daar in het echt een kijkje nemen.

Overigens krijg je een grotere versie van dat appartement bij de Eiffeltoren geleverd als cadeautje van LEGO, mits je de gloednieuwe Icons-set aanschaft voor 28 november. Zorg echter dat je er snel bij bent: vergelijkbare extraatjes waren vaak al binnen een dag op. Zo ziet LEGO 40579 Eiffel’s Apartment, het extraatje dus, eruit.

LEGO Icons 10307 Eiffel Tower
🥐 (Afbeelding: LEGO)

Ontwerper Rok Žgalin Kobe is terecht trots op deze nieuwe set. “We wilden de ultieme LEGO-versie vinden van het technische en architectonische meesterwerk dat de Eiffeltoren is. We hebben de structurele principes van de oorspronkelijke toren zo dicht mogelijk gevolgd als de LEGO-steentjes toelieten,” aldus de ontwerper van de set.

Pittig prijskaartje

Dan de olifant in de kamer. Bij grootste, hoogste en indrukwekkende sets hoort ook een flink prijskaartje. Al helemaal met de verhoogde prijzen die LEGO tegenwoordig hanteert. Dat levert in het geval van de LEGO Icons 10307 Eiffel Tower een prijskaartje van 629,99 euro op. Oef. Dat is even slikken. De Eiffeltoren is beschikbaar vanaf 25 november in de LEGO Store.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.