Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt geniale horrorserie van makers ‘Duitse Stranger Things’

Netflix dropte onlangs de trailer van een nieuwe horrorserie en die zag er gruwelijk uit. Vandaag (17 november) is 1899 uitgekomen en de serie is van dezelfde makers als het met lof overladen Dark, oftewel de Duitse Stranger Things. De IMDb-rating staat al op 9,2. Reden genoeg dus om griezelig enthousiast te zijn.

Heb je Dark al gezien? De Netflix-serie wordt zo’n beetje beschouwd als de volwassen Duitse tegenhanger van Stranger Things. Alleen veel enger en zonder zeemzoete of komische scènes. Ook de nieuwe reeks van dezelfde makers ziet er meer dan veelbelovend uit.

Check hierboven de trailer van 1899.

1899: Netflix-serie van makers Duitse Stranger Things

Het verhaal van 1899 gaat over een passagiersschip dat eind 19e eeuw de trans-Atlantische overtocht naar Amerika maakt. De immigranten aan boord zijn van alle rangen, standen en nationaliteiten. Maar tijdens de passage over de oceaan stoten de passagiers van de Kerberos op een schijnbaar verlaten en roerloos spookschip, de Prometheus.

1899, horrorserie, netflix
(Afbeelding: Netflix)

Wanneer de multiculturele gelukszoekers uiteindelijk toch een kijkje durven nemen, worden ze ondergedompeld in een bovennatuurlijk Victoriaans mysterie dat van de vaartocht een ware nachtmerrie maakt. Of de serie iets te maken heeft met de science fiction-thriller Prometheus van Ridley Scott mag je zelf beoordelen, maar toeval bestaat niet.

1899, stranger things, netflix, horrorserie
(Afbeelding: Netflix)

De horrorserie is vandaag (17 november) op Netflix verschenen, en nu al krijgt 1899 loftuitingen langs alle kanten. Op IMDb heeft de serie na allerhande pers-screenings zowaar een score van 9,2. En toen de eerste twee afleveringen van 1899 in première gingen op het filmfestival van Toronto, klonk er na afloop een unaniem en luid applaus in de zalen.

Veel ‘professionele’ recensies zijn nog niet te vinden over de nieuwe Netflix-serie, en wij beginnen zelf ook vanavond pas. Maar glukkig heeft één anonieme user op Reddit alvast een tipje van de sluier kunnen oplichten. En ook de comments op de post hieronder doen vermoeden dat 1899 al snel de volgende horror-hit zal zijn op het streamingplatform. Opzij Stranger Things!

Check hier welke heerlijke horrorfilms er op dit moment op Netflix staan. Of lees in dit artikel met welke horror-hit de streaminggigant een wereldrecord heeft gebroken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.