Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort horror-hit met best bekeken serie én wereldrecord

Naast de psychopaat die Jeffrey Dahmer heet, heeft Netflix nog een mega-hit in handen. The Midnight Club is de best bekeken serie van dit moment. Horror, precies wat we willen in de maand oktober.

Mocht je Monster: The Jeffrey Dahmer Story nog niet gezien hebben, en je bent niet bang voor gruwelijke beelden, dan moet je snel zijn. Slachtofferhulp Nederland wil de serie over het ziekelijke waargebeurde verhaal namelijk van Netflix helpen. Maar geloof ons: helemaal skippen is een beter idee.

The Midnight Club op Netflix

Door naar The Midnight Club, een serie die de genres horror en coming of age met elkaar mixt. In een ziekenhuis voor terminale tieners sluiten leden van een exclusieve club een ijzingwekkend pact. Wie als eerste sterft, moet een teken sturen vanuit het graf.

Dat roept inderdaad veel vragen op, waarop we geen antwoorden gaan geven. Wel is al in het nieuws gekomen dat er alleen al in aflevering één van de horror-serie op Netflix een wereldrecord is gebroken; meer jumpscares dan ooit. Met een jumpscare laten filmmakers kijkers schrikken door hen te verrassen met een abrupte verandering in beeld, geluid of setting. Vaak gaat dit gepaard met een luid geluid. Zet je dus alvast schrap voor The Midnight Club.

Hoe wordt de best bekeken serie beoordeeld

Leuk en aardig dat je wereldwijd de best bekeken serie bent volgens filmdatawebsite Flixpatrol, maar wat zeggen de recensenten en het publiek? Welnu, op Rotten Tomatoes scoort de Netflix-show met een 85% score goed onder filmcritici.

the midnight club, best bekeken serie, horror, wereldrecord, netflix
The Midnight Club (Afbeelding: Netflix)

Het publiek kan de horror met een 60% score minder waarderen, al is het nog net een voldoende. Op IMDb scoort The Midnight Club een 6,9 uit 10. De met een wereldrecord bekroonde serie is nu te zien op Netflix.

Meer horror op Netflix

Speciaal voor de maand oktober heeft Netflix ook wat klassieke horror toegevoegd aan de line-up. Check hier het volledige overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.