Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 12 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Het wagenpark van lewis Hamilton: peperdure auto’s en supercars

Lewis Hamilton is naast Formule 1-coureur ook een echte autoliefhebber. Zijn wagenpark is een verzameling met extreem luxe auto’s, pijlsnelle supercars en een motor.

Hoewel hij veel auto’s bezit, heeft de Britse concurrent van Max Verstappen zijn ultieme droom nog niet kunnen verwezenlijken. De auto die mist in zijn garage is een Ferrari 250GT California Spyder uit 1958, maar ook zou hij ook graag een Mercedes Vision EQS voor de deur zetten. Maar hij heeft weinig te klagen hoor. Hier valt het wagenpark van Max Verstappen bij in het niet.

De auto’s van Lewis Hamilton

Een overzicht va de auto’s van de Mercedes-coureur, die in 2022 geen grote rol speelt in de strijd om het wereldkampioenschap binnen de Formule 1. Of hij alle auto’s nog bezit, is niet met zekerheid te stellen. Hij heeft ze in ieder geval allemaal in zijn bezit gehad.

1. Ferrari LaFerrari

Een van de pareltjes uit het wagenpark van Lewis Hamilton is een Ferrari LaFerrari. De hybride-auto heeft een 6.3 liter V12 én een elektromotor aan boord. Samen zijn deze goed voor 963 pk. Hiermee sprint het Italiaanse raspaard van 0 naar 96 kilometer per uur (60 mijl per uur) in slechts 2,5 seconden.

(Afbeelding: Wheelsage)

De auto heeft een startprijs van ruim 1,4 miljoen dollar (1,14 miljoen euro) en is in een oplage van slechts 500 exemplaren verkocht.

2. McLaren P1

Ook de McLaren P1 is met slechts 375 gebouwde exemplaren een zeldzame verschijning. Het model heeft tevens een hybride aandrijflijn. De 3.8 liter V8 levert in combinatie met een elektromotor 916 pk. De P1 sprint in 2,8 seconden naar de 100 kilometer per uur.

(Afbeelding: Wheelsage)

De McLaren P1 is iets goedkoper dan de Ferrari. Het basismodel kostte 1.030.000 euro, maar na het aanvinken van de optielijst werd er 1,2 miljoen euro betaald voor de supercar.

3. Pagani Zonda 760 LH

Een nog veel duurdere auto uit zijn wagenpark is de Pagina Zonda 760 LH. Voor de supercar werd naar schatting 1,9 miljoen euro neergelegd. Hier kreeg hij een 7.3 liter V12 van AMG met 760 pk voor terug.

(Afbeelding: Wheelsage)

Lewis Hamilton ging niet echt voorzichtig met de auto om. Hij raakte in Monaco stilstaande auto’s na een wild nachtje feesten. Later vertelde hij in een interview dat de Zonda vreselijk is om te rijden.

4. Shelby GT500

Ook met de Ford Mustang Shelby GT500 is hij niet echt blij. Volgens hem is enkel de lak van zijn auto goed en rijdt hij hier eigenlijk nooit in.

Shelby GT500 
(Afbeelding: Wheelsage)

De Shelby GT500 is een echte klassieke Amerikaanse muscle car. De auto heeft een dikke 7.0 liter V8 met 360 pk. Hoeveel Lewis Hamilton voor de auto heeft betaald, is onbekend.

5. Shelby 427 Cobra

Maar de Formule 1-coureur heeft nog een Shelby, waar hij wel regelmatig in rijdt. We hebben het hier over een zeldzame 427 Cobra.

Shelby 427 Cobra, Lewis Hamilton
(Afbeelding: Wheelsage)

Ook deze Amerikaan heeft een 7.0 liter V8 met 360 pk. Hoeveel Lewis Hamilton voor de auto heeft betaald is niet te achterhalen, maar prijzen voor de klassieker lopen in de miljoenen euro’s.

6. Mercedes-AMG GTR

Ook de Mercedes-AMG GTR uit zijn wagenpark beschikt over een dikke V8, maar dan met een slagvolume van 4 liter. Twee turbo’s blazen 585 pk uit het blok. Hiermee sprint het model van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden.

Mercedes-AMG GTR, Lewis Hamilton
(Afbeelding: Wheelsage)

In Nederland kost de Mercedes-AMG GTR 246.502 euro, maar naar verluidt heeft de concurrent van Max Verstappen een goede deal weten te sluiten met Mercedes.

7. Ferrari 599 SA Aperta

Door naar nog meer vermogen, dat je terugvindt in de Ferrari 599 SA Aperta van Lewis Hamilton. De 6.0 liter V12 levert 665 pk.

Ferrari 599 SA Aperta
(Afbeelding: Wheelsage)

Ferrari vroeg voor het model meer dan 1,45 miljoen euro en bouwde slechts tachtig exemplaren. Een daarvan maakt dus onderdeel uit van het wagenpark van Lewis Hamilton.

8. Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series

Ook buiten het circuit om is Lewis Hamilton duidelijk fan van Mercedes. Zo kocht hij een Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series. De 6,.2 liter V8 in deze AMG levert 631 pk. Hiermee sprint de auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden.

Het model kostte in Nederland meer dan 325 duizend euro. Hoeveel Lewis Hamilton voor de auto heeft betaald, is niet bekend.

9. Mercedes-AMG One

Naast formule 1-rijder is Lewis Hamilton ook ambassadeur van Mercedes. Zo trad hij op tijdens de introductie van de Vision Mercedes Maybach 6 cabriolet en de Mercedes-AMG One. Of deze auto daadwerkelijk onderdeel is van zijn wagenpark, is niet helemaal zeker.

Mercedes-AMG One
(Afbeelding: Mercedes)

10. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ook was hij te zien in een Mercedes AMG G63 6×6. Of deze auto daadwerkelijk onderdeel is van zijn wagenpark, is ook niet helemaal zeker.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet
(Afbeelding: Mercedes)

11. MV Agusta Lewis Hamilton Edition 800 RR

Naast heel veel dikke auto’s heeft de coureur ook een motor. De MV Agusta Lewis Hamilton Edition 800 RR is een Limited Edition van de normale 800 RR.

De driecilinder levert 140 pk en is meer dan 10.000 euro duurder dan het standaard model. De speciale editie kostte 32.000 euro en er zijn slechts 144 exemplaren van geproduceerd.

Het wagenpark van Memphis Depay

Van de Formule 1 naar het Nederlands Elftal. Check hier het wagenpark van Memphis Depay, tevens een liefhebber van luxe auto’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.