Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 15 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 heerlijke horrorfilms op Netflix voor Halloween 2022

De laatste dag van de maand oktober dient zich aan en daarmee ook het Amerikaanse griezelfestijn Halloween dat steeds meer voet aan de grond krijgt in ons land. We presenteren je vijf heerlijke horrorfilms op Netflix om helemaal in de Halloween-sfeer te komen.

Oké, trick or treat en kinderen die massaal verkleed langs de deuren gaan is in Nederland (gelukkig) nog geen gewoonte. Toch spreekt de sfeer van de Halloween wel degelijk aan en worden er steeds meer themafeestjes gegeven. En waarom ook niet? Heerlijk onherkenbaar verkleed als een iconische griezel je vrienden de stuipen op het lijf jagen; dat is niets minder dan puur genieten. Enfin, om extra in de sfeer te komen volgen hier vijf horrorfilms op Netflix voor Halloween 2022.

Heerlijke horrorfilms op Netflix voor Halloween 2022

Alle horrorfilms uit dit lijstje zijn begin oktober 2022 aan het Nederlandse aanbod van Netflix toegevoegd.

1. The Shining (1980)

We trappen de Halloween-lijst af met de tijdloze klassieker The Shining, een zenuwslopende horrorfilm naar het boek van de ultieme horrorschrijver Stephen King. De hoofdrol wordt vertolkt door Jack Nicholson, die in z’n hoogtijdagen een meesterlijke acteerprestatie neerzet als een schrijver die langzaam doordraait in een verlaten berghotel met een duistere geschiedenis.

2. Friday the 13th (1980)

Bijgeloof onzin? Vertel dat de ongelukkige kampeerders in Friday the 13th. Deze heerlijke slasher-film is bij uitstek geschikt voor kijkers die niet terugdeinzen voor het nodige hak- en snijwerk. Verknipte geest Jason Voorhees neemt wraak op iedereen die zijn pad kruist. Vanwege onoplettendheid van de kampleiders zou hij als klein jongetje zijn verdronken tijdens een kampeeruitje bij Camp Crystal Lake. De man met het enge masker is echter springlevend en zaait dood en verderf.

3. Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

We hebben de smaak te pakken, dus blijven we nog even hangen bij de slasher-films. Halloween 4 is nog zo’n iconische horrorfilm uit het genre. Centraal in de Halloween-films staat Michael Myers, de seriemoordenaar met ook al zo’n iconisch masker. Zo ook in deel 4 waarin hij dus terugkomt, zoals de titel al subtiel suggereert.

4. Scary Movie 1, 2, 3 en 4 (vanaf 2000)

Wie een vleugje komedie zoekt om al het hak- en snijwerk een beetje tegenwicht te bieden, zit tijdens Halloween op Netflix goed met Scary Movie. In deze kaskraker uit 2000 speelt ook een jonge Carmen Electra. Geen snoepgoed meer nodig dus tijdens Halloween. We pakken vervolgens vrolijk door met Scary movie 2. Na het succes van de eerste film kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Wederom spelen Anna Faris en Marlon Wayans de hoofdrollen.

En toen kwam Scary Movie 3. De cast kreeg een flinke opfrisbeurt en werd uitgebreid met Charlie Sheen en Pamela Anderson. Genoeg materiaal dus voor een heuse Scary Movie-marathon op Netflix tijdens Halloween 2022. En ja, deel 4 staat er ook op.

5. Insidious (2010)

Wie Halloween wil beleven met een flinke dosis bovennatuurlijke horror kan zich helemaal uitleven met Insidious. Stalen zenuwen zijn wel een vereiste, zeker voor ouders. Kinderen die bezeten zijn door duivelse krachten doen het namelijk altijd goed in films, denk maar de horrorklassieker The Exorcist.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.