Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Doctor Strange-regisseur verrast met horrorfilm van zoon Stephen King

Binnenkort komt eindelijk het project uit waarvoor Scott Derrickson de productie van Doctor Strange 2 verliet. Maak kennis met het angstaanjagende The Black Phone.

Horrorfans kennen Scott Derrickson van films als Sinister, Deliver Us from Evil en The Exorcism of Emily Rose. Bij het grote publiek staat hij echter vooral bekend als de regisseur van Doctor Strange.

Doctor Strange 2

Hij zou ook het vervolg op die Marvel-film gaan regisseren. Toch is hij niet de regisseur die volgend jaar Doctor Strange in the Multiverse of Madness aflevert. Sam Raimi, een andere horror-collega, kreeg uiteindelijk de touwtjes in handen.

Derrickson verliet namelijk het project vanwege de welbekende creative differences. Zijn compagnon en scriptschrijver van de eerste Doctor Strange-film en Sinister, C. Robert Cargill, legde de situatie onlangs nog uit: “Scott Derrickson wilde de ene film maken en Marvel wilde een andere film maken. Dus hij zat daar en zei: ‘Nou, shit'”.

The Black Phone

Een van de voornaamste redenen dat de 55-jarige filmmaker vervolgens ervoor koos om het Marvel-project te verlaten, was een ander project waar hij dolgraag aan wilde beginnen: The Black Phone.

Een verfilming van het gelijknamige korte horrorverhaal van Joe Hill, de zoon van Stephen King. Derrickson smeekte Cargill, die ook het script van die verfilming aflevert, om met de productie te wachten tot hij klaar zou zijn met Doctor Strange 2.

Toen hij in de clinch lag met Marvel Studios, was de beslissing dan ook makkelijk: “Scott zei: ‘Nou, ik kan deze film maken waarbij ik compromissen moet sluiten, of ik zou The Black Phone kunnen maken'”, legde Cargill uit.

Op 4 februari, een maand voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness uitkomt, gaan we ontdekken of die beslissing goed heeft uitgepakt. Als zoethouder heeft Universal Pictures een bloedstollende eerste trailer uitgebracht.

Sadistische moordenaar

Ethan Hawke speelt een sadistische moordenaar die een verlegen maar slimme 13-jarige jongen genaamd Finney Shaw ontvoert. De jongen wordt uiteindelijk opgesloten in een “geluiddichte kelder waar schreeuwen weinig zin heeft. Wanneer een losgekoppelde telefoon aan de muur begint te rinkelen, ontdekt Finney dat hij de stemmen van de vorige slachtoffers van de moordenaar kan horen. En ze zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat wat er met hen is gebeurd, niet met Finney gebeurt.”

De toon is direct goed gezet. The Black Phone is gebaseerd op een kort verhaal van Joe Hill, uit de geprezen bundel 20th Century Ghosts. Blumhouse (The Purge, Halloween) levert de horrorfilm af als productiebedrijf.

Alles wijst erop dat horrorliefhebbers een topfilm hebben om naar uit te kijken!

Doctor Strange-regisseur verrast met horrorfilm van zoon Stephen King
😮 (Afbeelding: Universal)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.