Pim Jansen
Pim Jansen Podcasts 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom Daniel Craig een voorliefde voor gaybars heeft

Het is nog wachten op de eerste homoseksuele James Bond. Neemt niet weg dat Daniel Craig een voorliefde heeft voor uitgaan in gaybars, om direct maar een bruggetje te maken.

Dat Daniel Craig een feminist pur sang is, weten we sinds deze week. Hij wil een einde maken aan het fenomeen ‘bondgirl’, en heeft daarbij Lea Seydoux achter zich. Een vrouwelijk James Bond ziet hij echter niet zitten, maar lees eerst even zijn argumentering voordat je de straat op gaat met een hooivorken en brandende fakkels.

Daniel Craig en zijn voorliefde voor gaybars

Maar we dwalen af. Daniel Craig ging altijd liever uit in gaybars dan in reguliere cafés. De James Bond-acteur vond het publiek van ‘hetero-kroegen’ irritant, zo vertelt hij in de SiriusXM-podcast van zijn goede vriend en ondernemer Bruce Bozzi.

De 53-jarige Daniel Craig werd “doodziek van de agressieve klootzakken” die de hetero-cafés bezochten, vervolgt hij. “Ik werd er gewoon moe van, omdat ik niet altijd zin had in een vechtpartij. En dat gebeurde wel heel vaak.”

Ideaal als vrijgezel

De acteur bezocht de gaybars ook toen hij nog vrijgezel was, omdat “veel meiden daar om dezelfde reden waren als dat ik daar was”. Inmiddels is Daniel Craig al zo’n tien jaar getrouwd met actrice Rachel Weisz en gaat hij minder vaak uit. Toch kijkt hij met plezier terug op zijn uitgaansleven. “Iedereen was chill daar. Echt iedereen. En je hoefde het niet eens over je geaardheid te hebben.”

Op dit moment draait No Time to Die, de laatste film met Daniel Craig als James Bond, in de bioscoop. Lees hier wat de reviews van de 25e film over 007 zijn. En bekijk ook vooral de rode loper-looks tijdens de première, met de hoofdrolspeler in het roze. Nee, die grap over de afterparty in een gaybar gaan we natuurlijk niet maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.