Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix dropt legendarische serie met perfecte score op Rotten Tomatoes

Een perfecte score van 100 procent op Rotten Tomatoes, een 8.9 op IMDb en een legendarische soundtrack: Netflix komt met een klassieker van formaat. De originele Cowboy Bebop!

Als het succes van Parasite en Squid Game één ding bewijst, dan is het wel dat het grote publiek zich echt niet laat afschrikken door anderstalige content.

Anderstalige content scoort

Dat wisten we natuurlijk al door het succes van bijvoorbeeld La Casa de Papel en Dark. Twee anderstalige Netflix Originals waardoor ook de streamingdienst zelf compleet verrast werd.

Aziatische producties staan meestal echter nog een stapje verder van Hollywood af. Dat geldt ook voor anime, een medium met een vaak sterk gestileerde animatie die op zijn zachtst gezegd even wennen kan zijn.

Maar goed: Pokémon, Digimon en zelfs Alfred Jodocus Kwak zorgen ervoor dat een hele generatie ermee opgroeit zonder dat ze het door hebben.

Netflix duikt op Cowboy Bebop

Als er een serie is die perfect als een gateway richting de rijke wereld van anime kan dienen, dan is het Cowboy Bebop.

Een animatieserie uit 1998 die een bijzondere uitzondering op de regel is. Het is namelijk een van de weinige anime waarvan de Japanse maker ook zegt dat de Engelse dub beter is dan het originele Japans.

Dat maakt de animatieserie een stuk toegankelijker. Maar ook los daarvan: Cowboy Bebop blinkt uit door de schitterende handgetekende animatie, de rijke soundtrack vol jazzfusion, de inventieve verhalen.

Voorbereiden met het origineel

Niet voor niks wordt de serie vaak aangehaald als het beste wat anime te bieden heeft. Juist daardoor maakt Netflix het zich bijzonder moeilijk door juist Cowboy Bebop in een live-action jasje te gieten. Onlangs deelde de streamingdienst zijn eerste beelden van de adaptatie.

Ter voorbereiden op die Original, die op 19 november uitkomt, gaat Netflix ook de gehele originele serie aanbieden. Wereldwijd. Je kunt de anime vanaf 21 oktober gaan streamen, zo heeft het bedrijf op Twitter bekendgemaakt.

2071

Als de bovenstaande teaser je nog niet heeft overtuigd (zie de schitterende warmte van peak 90’s handgetekende animatie!), dan hebben we hieronder nog de synopsis van Cowboy Bebop voor je.

Het is 2071, en de mensheid heeft het zonnestelsel volledig gekolonialiseerd. Middels speciale portals doorkruist men de ruimte, maar het bouwen van die technologische hoogstandjes heeft ook de aarde en de maan voor goed beschadigd.

De mensheid is genoodzaakt te vertrekken. Terwijl men zich verspreidt over het universum, is de gloednieuwe ruimtepolitie ook genoodzaakt een systeem voor premiejagers op te zetten, want ook criminelen gaan los in de vrijheid en ruimte die het zonnestelsel te bieden heeft.

We volgen de vier passagiers van het ruimteschip Bebop, die afhankelijk zijn van hun klusjes als premiejagers om te overleven.

Topscores op IMDb en Rotten Tomatoes

De animatieserie bestaat uit 26 afleveringen, vaak losstaande avonturen. Ook is er een bioscoopfilm, waarvan het nog niet duidelijk is of ie naar Netflix komt.

Met een 8.9 op IMDb en een score van 100 procent op Rotten Romatoes is het echter duidelijk dat de reguliere serie ook een must watch is.

Of, zoals Rotten Tomatoes de consensus samenvat: “Cowboy Bebop combineert een duizelingwekkend scala aan genres en referenties en is een anime-televisieklassieker die je moet ervaren.”

Alleen al het intro is al reden genoeg om de serie op 21 oktober een kans te geven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.