Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

JP Morgan-CEO wantrouwt Bitcoin-voorraad: hoe naïef is dat?

Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, heeft Bitcoin deze week voor de zoveelste keer “waardeloos” genoemd. Ook heeft uit hij zijn twijfels over de voorraad. Is dat echt zo naïef als cryptomiljardair Mike Novogratz beweert? Laat in de poll onderaan dit artikel weten hoe jij erover denkt.

Saillant detail: JP Morgan was de eerste grote bank die vermogende klanten toegang gaf tot crypto-fondsen. Maar dat even terzijde.

Twijfels over de voorraad van Bitcoin

Uitgerekend op de dag dat Bitcoin boven de 57.000 dollar uitsteeg, gooide de CEO van JP Morgan er een statement uit. Daarbij uitte hij zijn twijfels over de vastgestelde voorraad van de digitale munt.

“Hoe weten jullie dat het eindigt met 21 miljoen Bitcoins? Kennen jullie allemaal de algoritmes? Geloven jullie dat allemaal? Ik weet het niet, ik ben altijd sceptisch geweest over dit soort zaken”, aldus Jamie Dimon. Daarop klom cryptomiljardair Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, in de digitale pen.

“Zo vreemd. Voor een man die briljant werk heeft geleverd met het leiden van een mega-bank, zijn de opmerkingen over Bitcoin naïef. En hij blijft ze maar maken”, aldus Novogratz gisteren op Twitter. “Ik bid dat ik mijn hele leven ruimdenkend blijf.”

Opvattingen JP Morgan haaks op Bank of America

Het is niet de eerste keer dat de CEO van JP Morgan zich sceptisch uitlaat over Bitcoin. Vorige week nog noemde hij alle investeerders dwazen. In 2017 vergeleek hij de populariteit van de crypto met de tulpengekte in de Gouden Eeuw.

De opvattingen van Jamie Dimon staan haaks op die van Bank of America. De een na grootste bank ter wereld kwam begin deze week juist met een verrassend statement over de toekomst van Bitcoin.

Vertrouw jij in de 21 miljoen?

De precieze Bitcoin-voorraad zou overigens geen 21 miljoen, maar 20.999.999,9769 zijn. Dat je het even weet. Maar wie zegt dat dit klopt? Laat in de poll weten hoe jij erover denkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.