Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Munich: Netflix onthult ambitieuze oorlogsfilm met 1917-ster

Liefhebbers van de betere oorlogsfilm, opgelet! Netflix heeft de eerste beelden gedeeld van Munich – The Edge of War, met 1917-ster George MacKay in de hoofdrol.

Netflix verraste de afgelopen maanden vooral met oorlogsfilms van derden. Denk aan de meeslepende thriller over het geheime leger van Winston Churchill, maar ook de onlangs toegevoegde dramafilm over de echte Inglourious Basterds.

Munich – The Edge of War

Ook wat Originals betreft investeert Netflix flink in het genre. Daar gaan we begin volgend jaar al direct wat van merken, dankzij Munich – The Edge of War. Dat is een gloednieuwe oorlogsfilm van de Duitse regisseur Christian Schwochow, die na films die vooral binnen de landsgrenzen bleven opeens een wereldwijd podium krijgt waar je U tegen zegt.

Munich – The Edge of War speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over twee studiegenoten. In tegenstelling tot veel andere films over die oorlog. die zich vaak aan het einde van de Tweede Wereldoorlog afspelen, begint deze Original juist in 1938.

We volgen Hugh Legat, een Britse ambtenaar, en de Duitse diplomaat Paul von Hatmann. Ze hebben samen aan de Universiteit van Oxford gestudeerd, maar door de kersverse oorlog belandden ze opeens in een situatie die ze zich een paar jaar eerder niet hadden kunnen voorstellen. Opeens staan de twee studiegenoten tegenover elkaar in een politiek spel met grote gevolgen: de oorlogsonderhandelingen die miljoenen levens kunnen redden.

Munich: Netflix onthult ambitieuze oorlogsfilm met 1917-ster
Jeremy Irons (Afbeelding: Netflix)

Oorlogsfilm met internationale cast

Munich is overigens gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Harris, de bekende thriller-schrijver. Ook wat cast betreft blijft het niet bij Duitse talenten. Christian Schwochow regisseert onder andere George MacKay (1917) en Jeremy Irons (Kingdom of Heaven).

Aan de Duitse kant is August Diehl een acteur om in de gaten te hebben. Zijn hoofd komt je waarschijnlijk meteen bekend voor, want hij speelde een belangrijke rol in Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds.

Netflix deelt eerste beelden

Een trailer laat nog even op zich wachten, maar Netflix heeft wel alvast de eerste beelden van Munich – The Edge of War op Twitter gedeeld. Hoe weinig stilstaand beeld ook zegt, hebben we wel al enorm zin in de film. Alles wijst erop dat Netflix zich er niet vanaf maakt met een mini-budget.

Ergens in januari gaan we ontdekken of dat ook een sterke film oplevert.

Munich: Netflix onthult ambitieuze oorlogsfilm met 1917-ster
🔥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.