Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Topscores, overal: Disney+ dropt een van beste series van afgelopen jaren

Disney+ is zeer binnenkort een topserie rijker: Atlanta, van Donald Glover. Een geprezen show met topscores op Rotten Tomatoes.

De tentakels van Disney reiken ver. National Geographic, Marvel Studios, 20th Century Fox: de entertainmentgigant heeft vele contentboeren in zijn stal zitten.

Disney+ profiteert van FX

Waaronder het Amerikaanse netwerk FX. Het thuis van topseries als Sons of Anarchy, The Shield, American Horror Story, Fargo en Legion. Door de overnames die Disney de afgelopen jaren deed kunnen we daar nu eindelijk ook in Nederland van profiteren.

Disney+ is namelijk op een gestaag tempo Originals van FX toe aan het voegen. Series die je dus in Nederland gewoon op Disney+ kunt streamen. Onder andere Sons of Anarchy en Legion zijn er al te vinden.

Atlanta met Donald Glover

Daar komt binnenkort misschien wel de beste serie bij die FX in de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Dan hebben we het over Atlanta, een show van alleskunner Donald Glover. Ook wel bekend als de rapper Childish Gambino. Of de jonge Lando uit Solo: A Star Wars Story.

Atlanta is een komisch drama dat in 2016 van start ging en is door Glover bedacht. Hij speelt zelf Ernest ‘Earn’ Marks, die besluit om zijn talentvolle neef te gaan managen. Dat is Alfred ‘Paper Boi’ Miles, een groot raptalent. Miles wordt gespeeld door Brian Tyree Henry, die binnenkort ook een baanbrekende rol speelt in Marvel’s Eternals.

Verder bestaat de cast onder andere uit Lakeith Stanfield en Zazie Beetz. Niet de minste namen, en dat hebben ze vooral te danken aan hun doorbraak in Atlanta. Verder gaan we ook niks over het verhaal verklappen, want deze Original verdient het gewoon om blanco te ervaren.

Topscores op Rotten Tomatoes

De Rotten Tomatoes-scores zeggen genoeg. Het eerste seizoen scoort daar een ijzersterke 97 procent, en het tweede seizoen doet daar zelfs een schepje bovenop met 97 procent. Op IMDb scoort de serie een 8.6.

“Ambitieus en verfrissend, biedt Atlanta een uniek vehikel voor de excentrieke humor van ster- en seriemaker Donald Glover — evenals een aantal actuele, scherpe observaties,” zo vat Rotten Tomatoes de consensus onder recensenten samen.

Je kunt zowel het eerste als het tweede seizoen vanaf 20 oktober op Disney+ streamen. Ondertussen heeft FX in Amerika al het groene licht gegeven voor een derde én vierde seizoen. Het vertrouwen is groot, en wij kunnen eindelijk gaan ervaren hoe dat komt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.