Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix deelt teaser voor einde La Casa de Papel (maar er is hoop)

Netflix heeft een teaser gedeeld voor het einde van La Casa de Papel. Toch hoeven fans niet te treuren: er komt meer aan.

Het is tegenwoordig zeldzaam dat een Netflix Original meer dan twee seizoenen krijgt. Dat is enkel voorbehouden aan de allergrootste hits, series waarvoor abonnees blijven hangen en niet naar de concurrent vertrekken.

La Casa de Papel

Alles wat niet die gouden status weet aan te tikken, sneuvelt steeds sneller. Dat geld steekt de streamingdienst dan liever in nieuwe Originals, een nieuwe kans om een megahit te scoren.

Ook de grootste hits kunnen echter niet eeuwig doorgaan. La Casa de Papel is daar een uitstekend voorbeeld van. Na vijf seizoenen gaat de Spaanse Netflix Original stoppen. De serie waardoor Netflix de potentie van anderstalige producties inzag, met miljarden-investeringen in buitenlandse productiehubs als gevolg.

Fans hebben personages als Berlin, de Professor en Nairobi in hun hart gesloten. Toch is het bijna tijd om afscheid te nemen: op 3 december komt het laatste deel van La Casa de Papel naar Netflix. De streamingdienst viert dat met een korte teaser.

Netflix zet nu al verrassing voor La Casa de Papel-fans online

Netflix dropt twee delen

Het bedrijf stelde het einde van de hitserie nog even uit door het laatste seizoen in twee stukken te knippen. Een effectieve middenweg tussen alles in één keer droppen en à la Disney+ wekelijks een aflevering uitbrengen.

Daardoor hebben we de eerste vijf afleveringen van het vijfde seizoen van La Casa de Papel al gezien. Op 3 december, drie maanden later, krijgen we het laatste handjevol afleveringen te zien. De grote finale.

Pas op, hieronder volgen spoilers!


Teaser voor einde La Casa de Papel

Netflix maakt met de synopsis in ieder geval duidelijk dat er een bloedstollende climax komt. “In de afgelopen uren heb ik belangrijke mensen verloren en ik laat niemand anders sterven voor deze overval”, verzekert El Professor (Álvaro Morte). Tokio (Úrsula Corberó) is dood en de vijand van de bende, gewond maar gevaarlijker dan ooit, bevindt zich nog steeds in de Bank van Spanje.

De nieuwe teaser voor de finale van La Casa de Papel duurt slechts 25 seconden, maar serveert keiharde actie, verdriet en angst. Ja, zet 3 december maar alvast in je agenda.

Spin-off en nieuwe versie

Gelukkig hoeft dit niet het einde voor La Casa de Papel te betekenen. Ja, de reguliere serie komt tot een einde, maar een producent van de Original liet vorig jaar al doorschemeren dat Netflix spin-offs overweegt. Want ja, succes van dit formaat is te lucratief om te laten verstoffen op de plank.

Bovendien is reeds bekend dat er ook een Koreaanse versie van de hitserie komt. Niet nagesynchroniseerd, maar compleet opnieuw opgenomen met Zuid-Koreaanse acteurs. Squid Game-fans, opgelet, zeg maar.

Wie weet krijgen we direct in december al meer nieuws te horen. De streamingdienst zal immers trouwe fans duidelijk willen maken dat ze nog niet hun abonnement op hoeven te zeggen. Wordt vervolgd!

Moord op Ibiza: nieuwe serie van La Casa de Papel-bedenker nu op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.