Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe oorlogsserie van Peaky Blinders-bedenker komt eraan

De BBC heeft een nieuwe oorlogsserie aangekondigd van dezelfde hand die Peaky Blinders heeft geschreven, Steven Knight. Het verhaal gaat over de oprichting van de Special Air Service tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak kennis met SAS Rogue Heroes.

In 1941 konden de geallieerden maar geen greep krijgen op generaal Rommel die de Britten in Noord-Afrika telkens te snel af was. Een nieuwe elite-eenheid werd in het leven geroepen.

De parachutisten van de SAS slaagden er al snel in stokken in de wielen van de Duitse opmars te steken. En de gevaarlijke raids en sabotagemissies die daarvoor nodig waren, zijn een uitstekend bronmateriaal voor een boeiende oorlogsserie.

Dat moet ook Steven Knight, de bedenker van Peaky Blinders gedacht hebben. Bekijk hierboven de veelbelovende trailer van SAS Rogue Heroes.

De excentrieke oprichter van de SAS, David Stirling, zal worden gespeeld door Connor Swindels, die je waarschijnlijk beter kent als Adam Groff in de (kijktip!) Netflix-hitserie Sex Education.

sas rogue heroes, oorlogsserie, dominic west
Dominic West in SAS Rogue Heroes (Afbeelding: BBC)

Verder krijgt de oorlogsserie van zes afleveringen met Dominic West (Mcnulty in The Wire) en Alfie – Theon Greyjoy – Allen nog twee topacteurs.

SAS Rogue Heroes

Alsof de sterrencast nog niet genoeg was, SAS Rogue Heroes is gebaseerd op de (leestip!) gelijknamige én waargebeurde bestseller van Ben Macyntire. In combinatie met de typische Peaky Blinders-stijl waar je ook al in de trailer een glimps van opvangt, zou de nieuwe reeks wel eens vonken kunnen geven.

En aan actie en Britse humor hoe dan ook geen gebrek. Daarnaast voelt het ook aan alsof er sinds Band of Brothers geen écht goeie oorlogsserie meer is geweest.

sas rogue heroes, cast
(Afbeelding: BBC) (Afbeelding: BBC)

Bovendien is het opmerkelijk dat Steven Knight ook al waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog wil integreren in de nieuwe Peaky Blinders-film. Maar dat juichen wij uiteraard alleen maar toe.

SAS Rogue Heroes gaat op zondag 30 oktober in première op BBC One om 22u (onze tijd). Niet vergeten je alarm te zetten dus. Wanneer de serie ook daadwerkelijk bij onze omroepen op de buis komt, is nog niet bekend. Maar BBC kan je normaal gezien gewoon op tv vinden in de Lage Landen.

sas rogue heroes, alfie allen
Theon Greyjoy in SAS Rogue Heroes (Afbeelding: BBC)

Check in afwachting van de mini-serie ook alvast de reviews van All Quiet On The Western Front, de fantastische nieuwe oorlogsfilm die eind deze maand op Netflix verschijnt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.