Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders-film komt eraan: dit is bekend over plot, cast en datum

Het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders mag dan wel afgelopen zijn, er is ook goed nieuws voor fans van de serie: er komt een film aan! Wat weten wel al over het cinematisch vervolg? En zullen we lang moeten wachten? Dat lees je allemaal hieronder.

Eigenlijk was het plan voor Peaky Blinders om na het zevende seizoen de serie af te ronden. Maar omstandigheden hebben daar anders over beslist. Toen de ernst van corona begon duidelijk te worden, stond niet alleen de wereld stil, maar ook de opnames van veel series en films.

Het zevende seizoen van Peaky Blinders werd dan ook eerst in de koelkast gestopt. Maar door het tragische overlijden van matriarch Helen McCrory (oftewel Polly Grey), besliste het brein achter de serie, Steven Knight, om het laatste seizoen helemaal te schrappen in ruil voor een volbloed bioscoopfilm. Maar wat is er al over bekend? En wanneer komt de film in de zalen?

Peaky Blinders: de film

Rustig aan liefste lezers, het kan nog even duren alvorens we Tommy Shelby op het grote scherm zien (tenminste, als je geen projector in huis hebt). De opnames voor de Peaky Blinders-film zijn nog niet eens begonnen. Daar komt echter snel verandering in.

In 2023 zullen de camera’s in Birmingham opnieuw in het stopcontact worden gestoken. Een goed onderbouwde maar weliswaar volledig speculatieve gok is dat de film dan eind 2024, begin 2025 in de bioscoop komt. Over het algemeen zat er telkens twee jaar tussen de seizoenen van Peaky Blinders in. Als je het dus zo bekijkt, is de wachttijd op de film niet langer dan normaal.

film, peaky blinders
(Afbeelding: Netflix)

Maar er is ook goed nieuws. Het script is zo goed als geschreven en de absolute ster van de serie, Cillian Murphy, heeft al aangegeven aan boord te zijn. “Ik heb het script nog niet gelezen, maar het plan is om het verhaal verder te zetten in de cinematische wereld. En als er meer verhalen te vertellen zijn over de Peaky Blinders, dan ben ik er bij.”

Verder heeft Steven Knight ook al een tipje van de sluier opgelicht over het plot. De film zal zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen en een deel van het verhaal is zelfs waargebeurd: “Ik wil drie waargebeurde, maar onbekende verhalen over de Tweede Wereldoorlog in het plot integreren waarbij ik de Peakys wil betrekken”, zegt de bedenker van de serie. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend.

Wil je niet zo lang wachten op de Peaky Blinders film? Check dan hier ons artikel over alle Netflix-series en films die in oktober 2022 op het platform verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.