Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit betekenen de tattoos van Arvel Skeen in Star Wars: Andor

In aflevering 5 van Star Wars-Andor maakt Cassian (Diego Luna) kennis met Arvel Skeen, een wantrouwige rebel met mysterieuze tattoos. Wat betekenen deze tatoeages eigenlijk?

Hoewel de twee in eerste instantie wantrouwig naar elkaar zijn, lijken ze toch op één lijn te geraken wanneer Arvel Skeen naar een tattoo op z’n borst wijst en wedt dat Cassian Andor de betekenis kan raden.

* Dit artikel kan spoilers bevatten

Tattoos Arvel Skeen geven een hoop prijs

Andor geeft toe dat hij weet wat het streepjesachtige symbool op de borst van Skeen betekent. De barcode suggereert volgens hem dat de rebel voor behoorlijk wat opschudding heeft gezorgd en de reeks cijfert duidt op een moeilijke tijd achter de tralies.

Verder toont de borsttattoo van Arvel Skeen 2 letters in het Aurabesh (K en H). Cassian Andor interpreteert deze letters als ‘Krayt Head’. Dit is een overblijfsel van Tusken Raiders, die naar verluidt het hoofd van een Krayt-draak hebben bewaard; een van de dodelijkste dieren op planeet Tatooine. Deze tattoo zou ook kunnen verwijzen naar de Star Wars-videogame Knights of the Old Republic en de streepjescode zou Arvel Skeen kunnen identificeren als gevangene op Tatooine.

Hand van Thrawn?

Een andere tatoeage, op de arm van Skeen, is behoorlijk mysterieus en in geen enkele eerdere Star Wars-film of serie genoemd of getoond. Toch zou deze armtattoo – die vaag op een hand lijkt – wel eens een verwijzing kunnen zijn naar ‘De Hand van Thrawn’. Cassian identificeert de armtattoo namelijk als ‘van de hand’.

Arvel Skeen, tattoos, betekenis, star wars, andor
(Afbeelding: Disney+)

De onder fans legendarische Hand van Thrawn is een fort gebouwd in de vorm van een hand op planeet Nirauan en diende als centrum van operaties voor The Empire. In het vervolg van de dialoog zegt Skeen: ze bouwen een hoop kooien’, wat impliceert dat er duistere zaakjes gaande in de hand van Thrawn. Lees hier meer over het blauwe genie.

Star Wars: Andor op Dinsey+

Mysterieuze tattoos en vragen die voor nu nog onbeantwoord blijven. Hopelijk bieden de komende afleveringen meer duidelijkheid. Elke woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering van Star Wars: Andor op streamingdienst Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.