Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Thrawn: Disney+ werkt aan Star Wars serie over Empire-genie

Na de laatste drie Star Wars films zag het er even slecht uit voor de franchise. Disney en Lucasfilm deden een pas op de plaats en gingen terug naar de tekentafel. Onder de vlag van Disney zorgde de filmfranchise niet voor de Marvel-achtige succescijfers waar de entertainmentgigant duidelijk op hoopte.

En dan hebben we het nog niet eens over wat de fans van de nieuwe trilogie vonden. Gelukkig was er vorig jaar alsnog een lichtpuntje: The Mandalorian. Na een aantal teleurstellende bioscoopfilms wist die Disney+ indruk te maken.

Meer Star Wars op Disney+

De intimiteit en sfeer die de originele trilogie zo sterk maakte, maar dan in een modern jasje. De serie was een megasucces en gaf de gloednieuwe streamingdienst precies de kickstart die nodig was.

Dat succes opende de deuren voor meer Star Wars-series. Disney was al bezig met een Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor serie, maar na The Mandalorian kregen meer projecten een kans. Zo doen geruchten al de ronde dat er aan een Ahsoko Tano serie gewekt wordt.

Admiral Thrawn

De meeste series die in ontwikkeling zijn blijven voorlopig een mysterie, maar de doorgaans betrouwbare leaker Daniël Richtman heeft een scoop te pakken.Hij heeft namelijk van zijn bronnen gehoord dat Disney bezig is met een Admiral Thrawn serie.

Verder heeft hij helaas geen details te melden, maar alleen al die naam is zeer significant. Thrawn is met afstand het meest populaire Star Wars-personage dat niet in de films zit. Hij werd door de sci-fi schrijver Timothy Zahn bedacht voor het boek Heir to the Empire.

Na de overname door Disney werd het Expanded Universe, zoals alle Star Wars verhalen buiten de films om genoemd werden, non-canon verklaard. Een schone lei voor Disney dus. Toch haalde de entertainmentgigant de blauwe alien al snel weer van de plank voor zijn debuut in de serie Star Wars Rebels, met de stem van Lars Mikkelsen.

Star Wars Thrawn
Thrawn in Rebels (Afbeelding: Lucasfilm)

Strategisch mastermind

Ook kreeg hij opnieuw een boekenserie, de fantastische Thrawn-trilogie die de afgelopen jaren uitkwam. Daarin beschrijft Timothy Zahn opnieuw hoe de alien van het ras Chiss zich als gevangene van de Empire opwerkte tot strategisch mastermind. Als militair genie was hij het strategische mastermind achter de expansiezucht van Emperor Palpatine. De blauwe alien heeft echter zo zijn eigen agenda.

De hyper-intelligente oorlogsvoerder laat zien dat het Star Wars universum niet zo zwartwit is, goed of slecht. De boeken met Thrawn zijn sterkere verhalen dan de recente filmtrilogie, en zijn debuut in Rebels zorgde er al helemaal voor dat fans laaiend enthousiast zijn over Thrawn.

Een live-action debuut in een Disney+ serie zou dan ook een briljant stukje fan-service zijn. Mits men qua budgetten de fantastische oorlogsscènes waarin Thrawn het beste tot zijn recht komt, eer aan kan doen. Voorlopig blijft het nog bij een serie die in ontwikkeling is, en blijft de inhoud dus ook pure speculatie. Hopelijk horen we snel meer!

Check hieronder de cover-art van de nieuwe canon boekentrilogie:

 Afbeeldingen: Del Rey

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thrawn: Disney+ werkt aan Star Wars serie over Empire-genie
Sluiten