Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Airbnb tijdens het Songfestival in Liverpool? Dat wordt dan 17.600 pond

Sinds bekend is geworden dat het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool plaatsvindt, is de bakermat van de popmuziek gek geworden. In de stad van The Beatles wordt zelfs een Airbnb aangeboden voor 17.600 pond. Oké, daarbij zit wel de schoonmaak inbegrepen.

Niet Engeland, maar Oekraïne heeft het Eurovisie Songfestival 2022 gewonnen. Kalush Orchestra kreeg met het nummer Stefania de meeste stemmen van Europa, dat duidelijk zijn sympathie en medelijden wilde uiten richting het door Rusland binnengevallen land.

Het Eurovisie Songfestival in Liverpool

Normaliter organiseert de winnaar van het Eurovisie Songfestival de volgende editie, maar in Oekraïne is het op dit moment uiteraard niet veilig genoeg. Bovendien hebben ze daar andere dingen aan het hoofd dan het organiseren van een festival vol tenenkrommende acts.

European Broadcasting Union (EBU) besloot eerder al om voor een andere locatie te gaan. Afgelopen weekend werd bekend dat het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool plaatsvindt. Een mooiere popmuziekstad bestaat eigenlijk niet. The Beatles, Gerry & The Pacemakers en nog veel meer invloedrijke bands en muzikanten komen hiervandaan.

Airbnb of hotel wordt een dure grap

Duidelijk, daar wil je bij zijn als liefhebber van het Eurovisie Songfestival. Eerst met een indianentooi de show bijwonen, om vervolgens een coverband van The Beatles in de Cavern Club aan het werk te zien. Direct een hotel of Airbnb boeken, zou je zeggen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Vrijwel direct na de aankondiging van het Eurovisie Songfestival waren zo’n beetje alle overnachtingsplekken in Liverpool volgeboekt. Booking.com meldde aan The Guardian dat 99% van de overnachtingsplekken zijn volgeboekt. Er is alleen nog plek in het Aachen Hotel (695 pond per nacht), de Eleanor Rigby-appartementen aan Stanley Street (4.500 pond per nacht) of in de Sgt Peppers Mathew Street-appartementen (4.700 pond per nacht).

17.600 pond

Fans die minder luxe eisen, hebben tijdens het Eurovisie Songfestival de keuze om 2.750 pond te betalen voor een ‘budget driepersoonskamer’ in het Kensington Guest House in Liverpool. Een verblijf in een vergelijkbare kamer in een normaal weekend kost zo’n 35 euro.

Er is zelfs een optimist die 15.000 pond durft te vragen voor zijn woning via Airbnb, en 17.600 pond inclusief schoonmaakkosten. En zo staan eigenlijk alle boekingssites vol met krankzinnige prijzen. We hebben een simpele tip: check even de mogelijkheden in Manchester, een klein uurtje rijden vanaf Liverpool.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.