Alrik de Jong
Alrik de Jong Muziek 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel geld leverde Europapa van Joost al op aan Spotify-streams

Europapa is verreweg het meest gestreamde nummer op Spotify onder alle deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2024. Zoveel geld heeft het nummer van Joost Klein al opgebracht aan alleen streams.

Voor de goede orde: met deelname aan het Eurovisie Songfestival 2024 verdient Joost Klein welgeteld 0 euro. Ook het prijzengeld is 0 euro. Maar de marketingmachine eromheen en de streams op YouTube en Spotify zijn in veel gevallen meer waard.

Europapa van Joost Klein is Spotify-hit

We houden het hier even bij Spotiyfy-streams, omdat de inkomsten via YouTube van veel meer afhankelijk zijn dan alleen het aantal views. Dat Europapa ook op het videoplatform een cashcow is, staat met bijna 24 miljoen views in ieder geval buiten kijf.

Op Spotify is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024 op het moment van schrijven ongeveer 45 miljoen keer gestreamd. Dat is een slordige 20% meer dan La Noia van Angelina Mango uit Italië, de nummer twee in de top 10 meest gestreamde inzendingen. De nummer één volgens de bookmakers, Kroatië, staat overigens niet in deze top 10, die dus weinig zegt over de winkansen.

Veel geld aan streams vóór het Eurovisie Songfestival 2024

Spotify betaalt gemiddeld rond de 0,004 euro per stream. Voor 1 miljoen streams krijg je dan dus 4.000 euro. Europapa van Joost Klein 45 miljoen keer gestreamd, dus met deze gage heeft de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 180.000 euro opgeleverd. Er zijn ook bronnen die de gage rond 0,003 euro inschatten. In dat geval kom je uit op 135.000 euro.

Donderdag 9 mei gaat Joost Klein voor het eerst live met Europapa. De halve finale van het Eurovisie Songfestival begint om 21.00 uur en wordt uitgezonden op NPO 1.

Wat leveren YouTube-views op?

Het mag dan gecompliceerder zijn, ook aan YouTube-views verdient Joost Klein natuurlijk een goede boterham. Lees in een eerder Manners-artikel na hoeveel YouTube-views je miljonair bent.

TechVisor

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.