Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 11 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 fantasieproducten uit films en series waar de echte wereld aan toe is

Films en series tonen soms fantasieproducten waarvan we alleen maar kunnen dromen dat ze de overstap maken naar de realiteit. We hebben 5 iconische, coole fantasieproducten verzameld om de nostalgie te prikkelen.

Sommige fantasieproducten uit films en series liggen wat dichter bij de realiteit dan andere, maar wat geeft het. We starten de lijst met een jongensdroom: het vliegende skateboard uit Back to the Future II.

5 coole fantasieproducten uit films en series

Laten we beginnen met een fantasie-filmrekwisiet die behoorlijk veel kans heeft in de echte wereld.

1. Mattel Hover Board (Back to the Future II)

Toen Back to the Future II in 1989 op het witte doek verscheen, wilde iedereen er één hebben: een hover board. Marty McFly reisde vooruit in de tijd naar het jaar 2015 waar deze coole gimmick gemeengoed was. Helaas lopen we in de realiteit wat achter, al heeft het waarschijnlijk meer met veiligheid (vooral een gebrek aan) te maken dat we niet rondvliegen op hover boards. Maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt. Tot het zover is kunnen we forenzen op elektrische eenwielers. Tenminste, als je niet bang bent voor een faceplant.

2. Krabby Patty (SpongeBob SquarePants)

Voor veel volwassenen is deze animatieserie een heerlijke guilty pleasure. We hebben het natuurlijk over Spongebob SquarePants. Echte fans zouden maar wat graag een keer de tanden zetten in een Krabby Patty: de fictieve vegetarische hamburger. Helaas is deze alleen verkrijgbaar in het bekendste restaurant van de geanimeerde onderzeewereld: ‘Krokante Krab’. Bovendien is het recept geheim, al wil Plankton dat dolgraag stelen.

3. Sex Panther Cologne (Anchorman)

Achorman is niet alleen een heerlijke film vanwege het legendarische personage Ron Burgundy, gespeeld door niemand minder beroepsgek Will Ferrell. Ook wordt er een geniaal verzonnen product in aangeprezen: Sex Panter Cologne. En wel met de volgende belofte: “Het geurtje is gemaakt van echte stukjes panter. Werkt 60% van de tijd voor 100%. Met een vleugje dat ons herinnert aan pure benzine, vieze luiers met Indiaas eten, maar ook aan de ‘grote voet’ van Bigfoot.” Tja, als je nu nog niet om bent? Oké, zonder die echte stukjes panter dan.

4. Mockolate (Friends seizoen 2, aflevering 8)

Chocolade die niet alleen lekker smaakt, maar ook nog eens lekker klinkt? Dat Mockolate nooit de overstap van fictie naar realiteit heeft gemaakt, blijft voor velen een raadsel. Nou ja, misschien heeft het iets te maken met hoe het product wordt aangeprezen in de zeer succesvolle sitcom Friends. ‘Een compleet synthetische vervanger voor chocolade’.

ACME-producten (Looney Tunes)

We sluiten de lijst met fantasieproducten uit films en series af met de eeuwige achtervolging uit Looney Tunes: de jacht van Wile E. Coyote op de ongrijpbare Roadrunner. Om Roadrunner te vangen, wendt Coyote zich regelmatig tot de catalogus van ACME. Een vroege Amazon die allerlei te gekke producten aanbiedt, zoals ‘ren als de wind met driedubbele kracht in je benen-vitamines’. Om nog maar te zwijgen over het alom bekende ACME-aambeeld waarmee Coyote vaak z’n eigen ondergang inluidt.

ACME, fantasieproducten, films en series, roadrunner, will e coyote
(Afbeelding: ACME)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.