Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 22 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

LEGO dropt Back to the Future-bouwset met alles wat je wenst

LEGO is de laatste tijd lekker bezig wat betreft popcultuur, maar nu overtreft de Deense speelgoedfabrikant zichzelf. Er is een nieuwe Back to the Future-bouwset, inclusief de DeLorean DMC-12 en minifiguren van Dr. Emmett Brown en Marty McFly.

Back to the Future is de meest iconische filmtrilogie uit de jaren 80, en heeft nog altijd een prominente plek binnen de (pop)cultuur. Zo wordt er regelmatig naar de trilogie gerefereerd in modecollecties of films en series van nu. Om over de elektrische versie van DeLorean DMC-12 maar te zwijgen.

LEGO x Back to the Future

Nu is er dus een LEGO-bouwset met Back to the Future als thema. En wat voor een? Echt alle items uit de films die je wenst, maken onderdeel uit van de set, die in de categorie 18+ valt.

lego, back to the future, bouwset, delorean dmc 12, minifiguren. marty mcfly, emmet brown
(Afbeelding: LEGO) (Afbeelding: LEGO)

De LEGO-bouwset bestaat uit 1.872 onderdelen en lijkt niet heel gecompliceerd. Daarom snappen we het 18+ label ook niet echt, maar het zij zo. De afbeeldingen van de DeLorean DMC-12 zijn 12 centimeter (hoogte) bij 19 centimeter (breedte) bij 35 centimeter (lengte). De auto is in drie verschillende opties te bouwen. Versie 1 bevat een bliksemafleider en een plutoniumkamer, versie 2 is voorzien van Mr. Fusion en een vliegmodus en versie 3 beschikt over witte banden en een printplaat.

DeLorean DMC-12, Marty McFly en een hoverboard

Maar er is meer dan de DeLorean DMC-12, waarvan de deuren net als in de film omhoog openslaan. Zo krijg je er minifiguren van Dr. Emmett Brown en Marty McFly bij en beschikt de LEGO-bouwset over een hoverboard. Kind of volwassen (whatÔÇÖs the difference), deze set wil je hebben.

lego, back to the future, bouwset, delorean dmc 12, minifiguren. marty mcfly, hoverboard
(Afbeelding: LEGO)

Je koopt de Back to the Future-bouwset van LEGO voor 169,99 euro. De DeLorean DMC-12 is niet de eerste iconische auto van het Deense speelgoedmerk. Check hier een recent overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.