Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach neemt Antony en Ajax op de hak met masterclass tijdrekken

De klassieker Ajax – Feyenoord van afgelopen weekend bood genoeg stof tot napraten. Van het sterke optreden van de Rotterdammers tot de niet gegeven strafschop en de veerkracht van Ajax. Toch ging het na afloop vooral over één van de grootste irritaties in het voetbal: tijdrekken. Zelfs bij de Avondshow met Arjen Lubach.

Net als vorige week schoof vaste analyticus Diederik Smit aan om het tijdrekken van Ajax te analyseren. Na een korte aanloop met een paar knipogen naar het item van vorige week, zet Diederik een aantal opmerkelijke acties van Ajax op een rij.

Tijdrekken in de Avondshow met Arjen Lubach

Voor wie de wedstrijd gezien heeft, is dit niets nieuws. Toch is het best confronterend wanneer deze momenten met cynisch commentaar op een rij gezet worden. Je kunt dit gedrag winnaarsmentaliteit noemen, maar als je het op deze manier gepresenteerd krijgt, oogt het vooral nogal triest.

Twitter ontsteld over nieuwe job Marc Overmars: de reacties op een rij

Van het gerol van Antony tot de opmerkelijke actie van Dusan Tadic. Het is allemaal niet fraai, maar de punten blijven in Amsterdam. Zover dus het voetbalnieuws bij de Avondshow met Arjen Lubach, tijd voor de Formule 1. Althans, als ze daar aan toekomen. Diederik Smit heeft namelijk net even iets te goed gekeken naar Ajax.

Wat volgt is een masterclass tijdrekken in de Avondshow met Arjen Lubach. Compleet met zo’n tergend langzame wissel. Diederik Smit wordt vervangen door Tex de Wit en gebruikt alle trucjes uit het boek. Hij neemt de lange route, dankt het publiek en sukkelt naar de kant. Uiteindelijk komt Tex ‘binnen de lijnen’, maar zoals je hierboven kunt zien, is dat net te laat.

Zware tijden voor Ajax

Het was gisteravond niet de eerste keer dat Ajax werd besproken in de Avondshow van Arjen Lubach. Ook vorige week richtte Arjen Lubach zijn pijlen op de club uit Amsterdam. Toen stonden vooral de ‘criminele activiteiten’ van Ajax centraal, en bleek dat deze aanval van Arjen ook een persoonlijk grondslag had. Hoe dat zit, lees je hier.

Arjen Lubach last korte pauze in: deze bekende namen vervangen hem

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.