Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Zweedse dystopische thriller is de best bekeken Netflix-film van nu

Terwijl de serie Top Boy op dit moment de best bekeken titel is op Netflix in Nederland, komt er een post-apocalyptische thriller uit Zweden hard opzetten. Het post-apocalyptische Black Crab (Svart Krabba) is de best bekeken film op de streamingdienst van dit moment.

Netflix toont zijn abonnees tegenwoordig wat de best bekeken films en series van het moment zijn. Deze week staan er vooral series in de top 10, maar er springt één film uit.

Black Crab op Netflix

Black Crab speelt zich af in een post-apocalyptische versie van Zweden, verwoest door oorlog en permanent bevroren door klimaatverandering. In deze dystopie gaan soldaten op een wanhopige laatste missie. Het enge idee is dat de serie zich slechts vijf jaar in de toekomst afspeelt.

In de Netflix-film staat een fictieve oud-schaatser, Caroline genaamd, centraal. Met haar dochter op de achterbank belandt ze met haar auto in een hinderlaag, waarna mannen met maskers haar dochter ontvoeren. Zweden blijkt in een nieuwe burgeroorlog te zitten, al weet aanvankelijk niemand waarom.

Best bekeken film van dit moment

De hoofdrol in Black Crab wordt gespeeld door de bekende Zweedse actrice Noomi Rapace, die het niveau van de post-apocalyptische thriller omhoog trekt. Maar daarbij houdt het ook snel op wat betreft de positieve woorden, afgaande op de recensies.

Op IMDb scoort Black Crab een 5,7 en op Rotten Tomatoes moet de film het doen met een bedroevende score van 50%. Toch is het de best bekeken film op Netflix van dit moment. We zouden zeggen: kijk, en oordeel vooral zelf.

Zweedse misdaadserie

Zweedse films en series doen het de laatste jaren sowieso goed op Netflix. Check ook het tweede seizoen van Young Wallander, de serie die afgelopen maand een tijd lang in de top 10 stond. Lees en bekijk hier meer over die duistere serie, zoals ze die zo goed in Zweden kunnen maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.