Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Netflix-serie over drugsdealers is dé nummer 1-hit van nu

Nieuwe week, nieuwe nummer 1-hit op Netflix. Top Boy is de serie waar Nederlands op dit moment massaal naar kijkt.

Tegenwoordig houdt Netflix keurig bij welke films en series er per land het meest worden bekeken. Laat je er niet te veel door meeslepen, want waar de massa naar kijkt, hoeft niet per se het beste te zijn. Maar de top 10 op de homepage van de streamingdienst biedt hoe dan ook inspiratie als je door de bomen het bos even niet meer ziet.

Top Boy op Netflix

Afgelopen vrijdag verscheen het tweede seizoen van Top Boy op Netflix en de kijker wist de serie direct te vinden. Niet vreemd, te weten dat de seizoen 1 een 100% score heeft op Rotten Tomatoes.

De Netflix-serie gaat over twee doorgewinterde drugsdealers die terugkeren naar de straten van Londen. Hun jacht op geld en macht wordt echter bedreigd door een meedogenloze oplichter. De hoofdpersonages zijn Dushane (Ashley Walters) en Gerald (Kane Robinson). De serie is een sequel van Top Boy: Summerhouse (2011) en bestaat uit twee seizoenen. De sequels zijn gemaakt met dezelfde hoofdrolspelers en personages. Het eerste seizoen van de nieuwe versie kwam in 2019 uit, en nu is er dus seizoen 2.

Nummer 1-hit

In verschillende landen, waaronder Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, scoort Top Boy goed op Netflix. In Nederland staat de serie zelfs bovenaan in de top 10 best bekeken films en series van dit moment. Hier op de redactie heeft nog niemand het nieuwe seizoen van Top Boy gezien, dus een oordeel kunnen we niet vellen. Afgaande op Rotten Tomatoes doe je er in ieder geval goed aan om het sowieso te proberen. Zowel de prequels als het voorgaande seizoen scoren opvallend hoog op de filmrecensiewebsite.

Lees in dit artikel welke films en series er nog meer zijn bijgekomen in maart 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.