Pim Jansen
Pim Jansen Voetbal 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter ontsteld over nieuwe job Marc Overmars: de reacties op een rij

Het is voor veel mensen te bizar voor woorden, maar het is echt waar. Marc Overmars heeft alweer een nieuwe club, het Belgische Antwerp om precies te zijn. “Schaamteloos”, oordeelt Twitter. De reacties op een rij.

Marc Overmars moest in februari bij Ajax vertrekken vanwege grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel. Zo stuurde hij ongevraagd dickpics. In totaal zat hij 42 dagen zonder werk en op dit moment doet Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) nog onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag. Maar in België blijkt dit er allemaal niet toe te doen. Scrol naar beneden voor de reacties op Twitter

Antwerp is de nieuwe club van Marc Overmars

Antwerp keerde vijf jaar geleden terug op het hoogste niveau van België en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. De steenrijke eigenaar Paul Gheysens heeft de afgelopen jaren al 70 miljoen euro in Antwerp gestopt. Met een geschat vermogen van bijna 1 miljard euro wil hij zijn favoriete club naar de eerste landstitel sinds 1957 leiden.

“Dit is een club van het volk, van de supporters. Dat vind ik mooi”, zei Marc Overmars tijdens een persconferentie. “De ambities zijn enorm. Ik vind gezamenlijk aan iets bouwen het mooiste wat er is. Daarom zijn we er eigenlijk heel snel uitgekomen. Ik zie hier een grote uitdaging. We moeten niet vergeten wat hier de afgelopen vijf jaar al is opgebouwd. Ik ben een teamspeler. Ik heb de mensen om me heen nodig om er gezamenlijk iets van te maken. Daar wil ik graag met iedereen goed aan beginnen.” Tja, na deze woorden zijn reacties op Twitter, gezien zijn situatie, natuurlijk geen verrassing.

Op zijn vertrek bij Ajax ging Marc Overmars overigens maar kort in. “Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten”, zei hij. “Dat wil ik bij Antwerp doen. Het was een spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren.”

Reacties op Twitter

Uiteraard stromen de reacties binnen op social media, en Twitter in het bijzonder. Zowel de hashtag #overmars als #schaamteloos is trending en dat zegt genoeg over het algehele sentiment. Een overzicht, met af en toe ook een komische noot.

Uiteraard is er ook een tegengeluid

Veel meer Twitter-reacties over Marc Overmars en zijn nieuwe club Antwerp vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.