Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt met nieuwe manier om te reageren op berichten

Gebruikers van WhatsApp kunnen in de nabije toekomst op een nieuwe manier reageren op berichten. In plaats van een geschreven reactie is het straks mogelijk om snel te reageren met een emoji. Deze toevoeging wordt momenteel getest en zal naar verwachting spoedig voor iedereen beschikbaar zijn.

Volgens de doorgaans zeer betrouwbare website WABetaInfo is WhatsApp deze nieuwe functionaliteit aan uitrollen binnen de beta. Sommige gebruikers die beta versie 2.22.8.3 draaien op hun telefoon kunnen al aan de slag met deze nieuwe manier van reageren.

Reageren met emoji

Wat de nieuwe functie inhoudt, is dat je snel op een bericht kan reageren door middel van een emoji. Dit doe je niet door gebruik te maken van je toetsenbord om een nieuw bericht te sturen, maar te kiezen uit een zestal voorgeprogrammeerde opties. Volgens gebruikers die deze nieuwe functie binnen WhatsApp al kunnen gebruiken, zijn er zes verschillende opties: Like (duimpje omhoog), Love (hartje), Laugh (lachende emoji), Surprised (verraste emoji), Sad (huilende emoji), and Thanks (dank emoji)

WhatsApp nieuwe functie emoji
De nieuwe functie in actie (Afbeelding: WABetaInfo)

Hoewel deze functie nieuws is binnen WhatsApp, zullen gebruikers van Teams, Slack, Telegram en Discord hier al bekend mee zijn. Bij deze diensten is het al langer mogelijk om met een emoji op een bericht te reageren. Bij sommigen is deze functie zelfs al een stuk uitgebreider. Zo word je binnen Discord niet beperkt tot zes opties en kun je uit alle mogelijke emoji kiezen. Of WhatsApp dit voorbeeld gaat volgen is nog niet bekend.

Meer handige functies in WhatsApp

WhatsApp heeft ook nog niet bekend gemaakt wanneer de functie voor iedereen uitgerold gaat worden. Toch is er wel een kans dat je binnenkort al geconfronteerd wordt met de nieuwe manier van reageren. Ondanks dat je de functie zelf nog niet hebt, is het wel mogelijk om een reactie op je berichten te ontvangen als de ander deze nieuwe optie al wel heeft.

WhatsApp eindelijk te gebruiken zonder telefoon: zo zet je het aan

Ze zitten in ieder geval niet stil bij WhatsApp. Met grote regelmaat verschijnen er verbeteringen en nieuwe functie. Sommige daarvan heb je mogelijk gemist. Daarom hebben we een aantal verstopte functie die je waarschijnlijk nog niet kent hier op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.