Tessa Ham
Tessa Ham Banen & Salaris 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Charles Leclerc per minuut bij Formule 1-team Ferrari

Charles Leclerc maakt een droomstart dit Formule 1-seizoen. Eerst wist hij zaterdag de tiende pole position uit zijn carrière te veroveren, om zondag na een geweldig gevecht met Max Verstappen de openingsrace in Bahrein te winnen. Maar hoeveel verdient Charles Leclerc eigenlijk bij Ferrari?

Dat je lekker kunt verdienen als Formule 1-coureur hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar wat is precies het salaris van Charles Leclerc? En hoe staat dat in vergelijking met Max Verstappen, Lewis Hamilton en teamgenoot Sainz?

Meer dan teamgenoot Sainz

Ferrari is terug van weggeweest. Niet alleen wist Charles Leclerc de winst te pakken, teamgenoot Carlos Sainz maakte het feest voor Ferrari compleet door als tweede te finishen in Bahrein.

Dat de twee coureurs allebei talentvol zijn, staat buiten kuif. Maar hoewel Carlos Sainz hoger eindigde in het klassement van vorig jaar, krijgt Leclerc wel 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) meer aan salaris. Door zondag te race te winnen, heeft hij dit hogere salaris helemaal gerechtvaardigd.

Dit verdient Charles Leclerc bij Ferrari

Goed, we gaan er niet langer omheen draaien. Wat verdient Charles Leclerc precies bij Formule 1-team Ferrari? De 12 miljoen dollar (11 miljoen euro) aan jaarsalaris die hij verdient, lijkt misschien een schijntje bij de 40 miljoen dollar van Lewis Hamilton en 35 miljoen van Max Verstappen. Toch zijn er volgens RacingNews365 maar vijf coureurs die meer verdienen dan Leclerc. Teamgenoot Sainz verdient dus 2 miljoen minder en komt uit op 10 miljoen.

Een simpele rekensom laat zien dat:

  • Leclerc een indrukwekkend maandsalaris heeft van 1 miljoen dollar
  • Hij per week 230.769 dollar aan salaris ontvangt
  • Leclerc per dag nog steeds 32.876 dollar verdient
  • Per uur is dat 1.370 dollar
  • En tot slot: per minuut verdient Charles Leclerc 22,83 dollar (20,32 euro) bij Ferrari.

Niet verkeerd als je pas 24 jaar oud bent. We kunnen niet wachten om te zien wat Charles Leclerc de rest van het Formule 1-seizoen gaat doen in zijn Ferrari. Als hij zo blijft rijden, kan hij rekenen op nog wat bonussen bovenop die 12 miljoen.

Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste livestreams

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.