Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach neemt revanche op ‘criminele organisatie’ Ajax

De Avondshow met Arjen Lubach is uitstekend van start gegaan. Bijna iedere avond weet de show ruim een miljoen kijkers te trekken. Eén van de weinige keren dat dit niet lukte, was dat omdat Ajax op hetzelfde moment tegen Benfica speelde. Vanavond wordt de return gespeeld, en dus probeerde Arjen Lubach gisteravond om de kijkers deze keer zijn kant op te trekken.

Hiervoor speelde hij in de op de ethische kant van het verhaal. Ajax heeft er namelijk wel eens beter voor gestaan. Niet alleen op het veld, maar ook buiten de lijnen. In de afgelopen periode zijn er meerdere incidenten geweest die Ajax niet bepaald in een goed daglicht zetten.

Arjen Lubach duikt in de problemen bij Ajax

Zo stond onlangs oud-speler Quincy Promes op de voorpagina, en helaas voor hem op een stuk minder positieve manier dan in het verleden het geval was. De aan Spartak Moskou verkochte aanvaller moet vrezen voor een gevangenisstraf wegens een moordpoging op zijn neef. Dit speelde al, maar is door telefoonopnames in een stroomversnelling gekomen.

Arjen Lubach rekent genadeloos af met smakeloze televisietrend

Wat het nog opmerkelijker maakt, is de reden waarom de telefoon van Quincy Promes werd afgetapt. De voormalig Ajacied wordt namelijk ook verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Een kwalijke zaak waar je eigenlijk alleen maar afstand van kan namen.

Wapenbezit, drugscriminaliteit, corona en dickpic-bagatellisering

Toch doet Erik ten Hag dat niet heel overtuigend. In het het item bespreekt Arjen Lubach met Diederik Smit (die een verrassend goede Ten Hag-imitatie in huis heeft) hoe de Ajax trainer omgaat met de hele Promes-zaak. Hierin wordt duidelijk dat er een patroon is. Zo blijft ook de situatie rondom Overmars rondzingen door onhandige interviews van Ajax aanvoerder Dusan Tadic en Erik ten Hag.

Volgens Arjen Lubach is het dan ook eigenlijk onethisch om vanavond naar de ‘criminele organisatie’ Ajax te kijken. Of zoals Diederik Smit het samenvat: “Als je morgen naar Ajax kijkt, dan houd je een systeem in stand van wapenbezit, drugscriminaliteit, corona en dickpic-bagatellisering”. Hun advies is om gewoon naar De Avondshow met Arjen Lubach te kijken.

De Avondshow met Arjen Lubach of Ajax?

Ondanks dit betoog, gaat bij ons de televisie gewoon op Ajax – Benfica. De Avondshow met Arjen Lubach kijken we de volgende dag wel terug, want we willen uiteraard niet het risico lopen dat we een sterk item missen. Het is tot nu toe nog niet iedere dag raak, maar het niveau wordt langzaam steeds hoger. Hoogtepunten tot nu toe zijn de items over PostNL en deze smakeloze televisietrend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.