Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach last korte pauze in: deze bekende namen vervangen hem

De Avondshow met Arjen Lubach is pas een aantal weken op de buis, maar de eerste vakantie staat al op de planning. Vanaf maandag 4 april is Arjen Lubach een weekje vrij. Gelukkig heeft de VPRO een prima invulling gevonden voor de vrijgekomen tijdsloten. We kunnen dus gewoon blijven lachen.

Arjen Lubach last de pauze in om wat rust te pakken, zodat hij daarna weer volle bak verder kan. “Ook avondshows hebben soms pauze nodig, om daarna weer fris en scherp door te kunnen gaan,” zo laat Arjen Lubach weten in de aankondiging van de VPRO.

Een weekje zonder de Avondshow met Arjen Lubach

We moeten het begin april dus een weekje zonder de Avondshow met Arjen Lubach doen. Dit betekent ook dat er wat zendtijd vrij komt op NPO 1. Om dit te vullen, zal de Avondshow-studio gebruikt gaan worden voor een nieuwe programma: Avondshow Stand-ups. Hierin zijn iedere avond twee cabaretiers te zien. Hoe zij het programma gaan invullen is nog onduidelijk.

De VPRO heeft al wel onthuld welke cabaretiers Arjen Lubach gaan vervangen. Namen die meteen opvallen zijn die van Pieter Derks, Hans Sibbel (van Lebbis en Jansen), Raoul Heertje (bekend van o.a. Dit Was Het Nieuws), Martijn Koning en Alex Ploeg. De line-up wordt compleet gemaakt door drie cabaretiers die minder bekend zijn bij het grote publiek: Glodi Lugungu, Kim Schuddeboom en Serine Ayari.

Korte pauze

Bovenstaande comedians gaan tweetallen vormen. Deze duo’s nemen vervolgens ieder een dag van de week voor hun rekening. Het eerste setje zal op 4 april het spits afbijten. In de dagen die daarop volgen is de rest aan de beurt. De week erop (maandag 11 april) is een uitgeruste en frisse Arjen Lubach weer klaar voor nieuwe afleveringen.

Arjen Lubach neemt Antony en Ajax op de hak met masterclass tijdrekken

Dat we het een weekje zonder Arjen Lubach moeten doen is jammer, maar op de lange termijn wel verstandig. Het is niet makkelijk om vier dagen per week zo scherp te zijn. Deze korte pauze is dan ook nodig om het niveau van de eerste weken vast te houden. Tot nu toe voldoet de Avondshow met Arjen Lubach aan de verwachtingen, met als hoogtepunten de items over Ajax, PostNL en Chateau Bijstand.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.