Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 24 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Adidas Star Wars x Superstar XLG

Adidas komt wel vaker met verrassende collabs, maar deze spant wat ons betreft de kroon. Vanaf volgende maand liggen er Star Wars-sneakers in de winkel, mét R2-D2 en C-3PO in de print.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar voor de liefhebbers van Star Wars. Al bijna 50 jaar lang toont Star Wars zich een ijzersterke franchise die generatie na generatie weet te enthousiasmeren. Dit wordt gevierd met deze nieuwe sneakers van Adidas. Zij laten de geliefde karakters R2-D2 en C-3PO terugkeren in het design.

Adidas Star Wars x Superstar XLG

Voor hun nieuwste sneakers werkt Adidas samen met het moderne kunstcollectief NANZUKA uit Japan, met als resultaat deze Adidas Superstar XLG-sneakers in een Star Wars-jasje. Het creatieve brein achter het design heet Hiroki Tsukuda. Hij is het die de elementen uit de film laat samensmelten met de drie iconische strepen van Adidas. Wat ons betreft heeft hij puik werk geleverd.

adidas star wars sneakers
(Afbeelding: Adidas)

De sneakers zullen rond de 150 euro gaan kosten en hebben een releasedatum van 4 mei 2024 meegekregen. Vanaf dat moment kun je ze bestellen in de webshop van Adidas. Niet geheel toevallig is het dan ook Star Wars Day. May the fourth be with you!

Sneakers van gisteren: Salomon ACS Pro Desert

Eveneens geschikt om mee over vreemde planeten rond te struinen, of ander moeilijk begaanbaar terrein, zijn de outdoor-sneakers van gisteren. Check hier de Salomon ACS Pro Desert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.