Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit enorme salaris verdien je om Nederland te verbeteren

Als toezichthouder van de financiële sector draag je bij aan een beter Nederland door witwassen tegen te gaan. Hier staat naast een goed gevoel, ook een vorstelijk salaris tegenover.

Nergens (zelfs niet bij de overheid) valt zoveel salaris te verdienen als in de financiële sector, maar niet zelden wordt hiervoor je ziel in ruil gevraagd. Een discutabele moraal en een 50-urige werkweek regeren de Zuidas. Toch bestaat er ook een mogelijkheid om je talenten in deze sector ten goede aan te wenden. Als toezichthouder bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) ben je de poortwachter van de financiële wereld, die geld uit de onderwereld buiten de deur houdt.

Zoveel verdien je als toezichthouder op accountantsorganisaties

Accountants moeten de financiën van bedrijven controleren, maar zijn voor hun loon afhankelijk van diezelfde bedrijven. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe dit mis kan gaan. Het gaat dan ook heel erg vaak mis. Als toezichthouder bij AFM zorg je voor het broodnodige toezicht op accountantsorganisaties.

Om de knapste koppen buiten de klauwen van de grote bedrijven de houden, moet ook de AFM een vorstelijk salaris betalen. Het salaris als toezichthouder Accountantsorganisaties begint bij een bedrag tussen de 65.000 en 95.000 euro bruto per jaar, oftewel 5.400 – 7900 euro per maand. Waar men zich bovendien probeert te onderscheiden van de Zuidas, is een gezonde werk-privébalans. Voor dit salaris hoef je namelijk maar vier dagen per week te werken en krijg je vijf-en-een-halve week vakantie per jaar.

Hoog salaris, maar ook hoge opleidingseisen

Om in aanmerking te komen voor deze baan, wordt een diploma als accountant gevraagd. Daarnaast vraagt men minimaal vier jaar ervaring in het werkveld. Om accountants te controleren, moet je uiteraard wel begrijpen hoe ze te werk gaan.

In de financiële wereld werken de slimste mensen van Nederland. Zelf behoren we hier helaas niet toe. Was dit wél het geval geweest, dan hopen we dat we een baan als deze zouden verkiezen boven een functie als Wolf van de Zuidas.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.