Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 8 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Korn x Adidas Campus 2

Adidas komt met nieuwe Korn-sneakers. Eind vorig jaar was er al een collab, maar deze nieuwe schoenen ademen de 90’s en zijn veel cooler dan de eerdere vrucht van de samenwerking.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar voor de liefhebbers van ‘nu metal’ met een hang naar de jaren 90 en het begin van deze eeuw. Terwijl grunge en punkrock populair waren, was er ineens die atypische nieuwe band Korn.

Korn x Adidas Campus 2

Naast de mix van metal, rock, hiphop en groove stond Korn bekend om hun stijl. Lange vlechten, zwarte kleding en zowel trainingspakken als sneakers van Adidas. Niet voor niets schreef de band ooit het nummer A.D.I.D.A.S. (al stond dat voor All Day I Dream About Sex).

Korn x Adidas Campus 2 nieuwe sneakers
(Afbeelding: Complex / Adidas)

Vooral de schoenen van weleer zijn weer helemaal terug in het straatbeeld. Een van de nieuwe sneakers binnen de samenwerking is een bewerking van de Adidas Campus 2s met Korn-details. Achterop staat de bandnaam, aan de binnenkant van de tong A.D.I.D.A.S. en het zwart-witte kleurschema maakt de stijl compleet. Volgens Complex komen de schoenen in mei 2024 uit. We houden je op de hoogte. De Campus zónder Korn koop je nu voor 110 euro.

Punk-sneakers

Meer van de pop-punk dan de muzikale dissonantie van Korn? Check dan de collab van het bandje Turnstile en Converse, die resulteerde in een paar hoge én lage sneakers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.