Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Korn x Adidas sneakers al vóór lancering te koop voor woekerprijs

Een collab tussen Korn en Adidas is onderweg, maar er is voor de lancering op 27 oktober al een ware run op de items. De sneakers staan zelfs al voor woekerprijzen op StockX en andere reseller-websites.

Korn, grondlegger van het genre ‘nu metal, is een alternatieve metalband die zijn oorsprong vond in 1993. Nu, meer dan 35 miljoen verkochte platen verder, bestaat de band dertig jaar en dat jubileum wordt onder meer gevierd met een Adidas-kledinglijn.

Korn x Adidas sneakers al voor 538 euro op StockX

Onderdeel van de kledinglijn is de Korn x Adidas Campus 00s. Het model is gebaseerd op de favoriete sneakers van fans in de beginjaren van deze eeuw, maar die waren betaalbaar. Dat zijn de speciale edities ongetwijfeld ook, maar resellers gaan het feestje voor de echte fans verpesten, zoals dat eigenlijk standaard gebeurt met een collab.

Ook vóór de lancering kun je de sneakers al scoren. Zo vind je ze voor 538 euro op StockX, al zijn er via deze reseller ook andere maten voor minder geld te koop. Via Kicks on Fire kun je ze al bestellen voor 430 euro en zo zijn er meer resellers die de schoenen al aanbieden.

Het trainingsjack van frontman Jonathan Davis

Naast sneakers bestaat de collab ook uit kleding, zoals het favoriete Adidas-trainingsjack van Korn-frontman Jonathan Davis. Ook komen er hoodies, nog meer trainingsjacks, T-shirts en trainingsbroeken. Swipe in de bovenstaande Instagram-post door de collectie.

Korn x Adidas sneakers en trainingsjack al vóór lancering te koop voor woekerprijs
(Afbeelding: Adidas)

De Korn x Adidas sneakers en andere items uit de collab zijn vanaf 27 oktober 2023 te koop. We adviseren je vroeg in de digitale rij te gaan staan, maar ook dan is de kans groot dat de resellers je al voor zijn.

Geniale maatregel tegen resellers

Reseller-websites als StockX zijn enerzijds de vloek van de modewereld, anderzijds vormen ze een snoepwinkel voor sneakerfreaks. Maar dan alleen voor de freaks met veel geld. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, getuige deze geniale test die resellers weghoudt bij de gehypte sneakers Nike Jordan 1 Travis Scott. Nog meer goed nieuws voor je portemonnee: deze Nike-schoenen met korting in de herfst-sale.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.