Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Netflix verrast met 7 nieuwe topfilms en Oscar-winnaars

Netflix loosde afgelopen woensdag meerdere topfilms, van Quentin Tarantino’s
Inglourious Basterds tot gangsterklassieker Scarface. Gelukkig wordt dat gapende gat in het aanbod van de streamingdienst direct gecompenseerd met een vrachtlading aan nieuwe titels.

Blockbusters van derden die de afgelopen dagen naar Netflix zijn gekomen of komende week beschikbaar komen. Waaronder zelfs een nieuwe Tarantino.

Nieuwe topfilms op Netflix

We vissen er zeven pareltjes met topscores uit, want ook buiten de Originals van het bedrijf zelf om is er de komende tijd een hoop moois te streamen op filmgebied!8 Mile (2002)Eminem speelt een jonge doch hyper-ambitieuze rapper genaamd Jimmy Smith, in de scene ook wel bekend als B-Rabbit. Jimmy groeit op in een arm gezin, met een verloederd Detroit en sociale problematiek als backdrop. Niet de beste start, maar de rapper is er desalniettemin des te meer op gebrand om door te breken. Eminem won met het nummer Lose Yourself de Oscar voor Best Original Song, de eerste keer dat een rapper dat voor elkaar heeft gekregen. Film én muziekgeschiedenis!

📺 Vanaf donderdag 16 mei op Netflix

About Time (2013)

Zelden zijn we zo positief verrast door een romcom als het geval was bij About Time, een film over een Britse jongeman die ontdekt dat hij terug in de tijd kan reizen. Vergeet alle cliché vooroordelen die je waarschijnlijk over het genre hebt: About Time zet alles op zijn kop met een haast scifi-achtig tijdreis-plot en acteerwerk dat volledig geloofwaardig en authentiek overkomt. Zo kan het dus ook. Haast een Black Mirror-esque versie van de cliché romantische komedies van begin deze eeuw. Dat de regisseur van Love Actually en Four Weddings and a Funeral dat voor elkaar krijgt maakt het plaatje helemaal af.📺 Vanaf donderdag 16 mei op Netflix

Jaws (1975)

Je kunt zelf ook tijd gaan reizen met Jaws, de originele klassieker uit 1975. Gigantische witte haai die een klein dorpje op een eiland terroriseert, een politiechef en haaienjager die op het beest jagen, een iconische soundtrack; de kans is klein dat je Jaws nog niet hebt gezien. Dat de rampenfilm anno 2024 echter nog steeds overeind blijft temidden van tig slappe moderne aftreksels, is een prestatie van formaat van Steven Spielberg. Grote aanwinst voor Netflix!

📺 Vanaf donderdag 16 mei op Netflix

Green Book (2018)

Green Book is typisch zo’n film die elke filmliefhebber voorbij heeft zien komen door alle prijzen die Dumb & Dumber-regisseur Peter Farrelly ermee heeft gewonnen, maar die weinig mensen echt hebben gezien. Doodzonde, want dit op een waargebeurd verhaal gebaseerde meesterwerkje is absoluut het checken waard. Green Book gaat over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter uit de arbeidersklasse genaamd Tony Lip en een hoog opgeleide Afro-Amerikaanse klassieke pianist, Dr. Don Shirley. Denderende acteerprestaties van Viggo Mortensen en Mahershala Ali, een 8.2 op IMDb, een Oscar voor Beste Film op zak: wat wil je als Netflix-abonnee nog meer?📺 Vanaf zaterdag 18 mei op Netflix

Once Upon A Time in Hollywood (2019)

Afgelopen week schrapte Netflix helaas Inglourious Basterds, de nog altijd even vermakelijke oorlogsfilm van Quentin Tarantino. Die verlopen licentie wordt gelukkig meteen weer ingewisseld voor een nieuwe topfilm uit het oeuvre van de regisseur: Once Upon a Time in Hollywood. Zijn meest recente dus, en voorlopig de laatste, zo bleek onlangs. Duik in de filmwereld van het einde van de jaren zestig, met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie. Maar goed, met Tarantino op de poster weet je al dat een film de moeite waard is.

📺 Vanaf maandag 20 mei op Netflix

Top Gun (1986)

Top Gun: Maverick is nog steeds op Netflix te streamen, maar je kunt nu ook je geheugen op gaan frissen met het origineel. De blockbuster uit 1986 komt namelijk naar Netflix, met een jonge Tom Cruise in de hoofdrol. De origin story van Maverick, een getalenteerde doch roekeloze jonge piloot. Mooi vergelijkingsmateriaal als je net Maverick hebt gezien, en goed voorbereidingsmateriaal voor de volgende Top Gun!

📺 Vanaf donderdag 22 mei op Netflix

World War Z (2013)


Het is Brad Pitt-week op Netflix, want ook World War Z komt naar de streamingdienst. De acteur speelt Gerry Lane, een voormalig United Nations-inspecteur die de bron van een wereldwijde zombiepandemie moet zien te vinden. En snel, want de mensheid dreigt compleet uitgeroeid te gaan worden. Heerlijk zombiefilmpje voor op een loos avondje, zeker na de pandemie. En ach, anders kun je ook altijd nog het originele boek van Max Brooks checken.

📺 Vanaf donderdag 22 mei op Netflix

Meer kijktips

Heb je ook een abonnement op HBO Max? Dan kun je binnenkort ook Dune: Part Two streamen. Of ervaar hoe de NPO Netflix aftroeft met de beste politieserie van de afgelopen jaren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.