Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 3 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft zijn eigen James Bond: check deze spionageserie

Netflix vuurt binnenkort een spannende spionageserie op ons af. Niet met James Bond, maar over een groentje die net om het hoekje van het CIA-hoofdgebouw komt kijken. Vanaf december stream je alle afleveringen van The Recruit in één bingeweekend.

Kijk je ook uit naar de feestdagen? Let wel, niet alleen de familie zal wedijveren om je aandacht. Ook Netflix en HBO Max willen je in december bombarderen met een tjokvol arsenaal aan nieuwe films en series. Alsof je niet al genoeg redenen had om je nichten en neven te vermijden, komt daar ook nog eens een spionageserie bij die het vuur aan de schenen van James Bond moet leggen.

Check hierboven de trailer van de nieuwe Netflix-reeks The Recruit. En voor de filmfanaten onder ons, de serie is (helaas) niet gebaseerd op de gelijknamige film waarin Al Pacino en Colin Farrell de pannen van het dak acteren. Dat hoeft echter niet te betekenen dat de James Bond-concurrent geen adelbrieven kan voorleggen. Integendeel.

James Bond, The Recruit of The Bourne Identity?

The Recruit is van dezelfde hand die The Rookie heeft gemaakt, een topserie die je op Videoland kan streamen. Naast showrunner Alexi Hawley vinden we ook Doug Liman terug op het callsheet. De regisseur van The Bourne Identity neemt plaats achter de camera met de bedoeling wederom een James Bond-rivaal te creëren. Maar waar gaat de nieuwe spionageserie van Netflix over?

james bond, netflix, serie, spionageserie, the recruit, spy, spion
(Afbeelding: Netflix)

De eerste werkweek van Owen Hendricks, een jonge CIA-advocaat, staat meteen op zijn kop wanneer hij een dreigbrief ontdekt van een ontevreden ex-agente. Max Meladze is van plan het agentschap te ontmaskeren, tenzij ze haar vrijpleiten van een ernstig misdrijf. Owen (gespeeld door Black Adam-acteur Noah Centineo) raakt al snel verstrikt in een gevaarlijke en vaak absurde wereld van machtspolitiek, terwijl hij de wereld rondreist in de hoop zijn opdracht te voltooien en een stempel te drukken op de CIA.

Noteer je het in de agenda? Bekijk The Recruit vanaf 16 december op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.