Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Wednesday nadert record Stranger Things: nog een paar uren te gaan

Wednesday is hard op weg de best bekeken Engelstalige serie op Netflix ooit te worden. Nog een ‘paar uren’ te gaan en het record van Stranger Things seizoen 4 is uit de boeken.

Deze week stootte Wednesday de serie Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story van plaats twee op de lijst met best bekeken Engelstalige series ooit. Dit wordt tegenwoordig berekend met het totaal aantal kijkuren. Stranger Thing wordt op dit vlak in de nek gehijgd.

Addams Family spin-off Wednesday op Netflix

Wednesday is een spin-off van The Addams Family, waarin de dochter (het titelpersonage) van de macabere familie centraal staat. Ze wordt naar een internaat gestuurd, Nevermore Academy genaamd. Hier krijgt ze te maken met nieuwe paranormale krachten en een moordpartij die de academie en de nabijgelegen stad teistert.

Vier van de acht afleveringen van de Netflix-serie zijn geregisseerd door Tim Burton (Batman, Batman Forever, Planet of the Apes). Maar het succes van Wednesday is vooral toe te schrijven aan hoofdrolspeler Jenny Ortega, die niet alleen briljant speelt, maar ook zelf dit geniale detail bedacht dat geen kijker is opgevallen.

Nog een paar uren tot Stranger Things

Toch had voor de première van Wednesday niemand durven verwachten dat de show zo’n groot succes zou worden. Dit wordt tegenwoordig door Netflix gemeten in het totaal aantal uren dat er gestreamd wordt. Stranger Things seizoen 4 is onder de Engelstalige series wat dat betreft nog de koning, maar gezien de huidige curve zal dat niet lang meer duren.

Jenny Ortega, wednesday, ster, marvel, netflix serie
Jenny Ortega als Wednesday Addams en Luis Guzmán als Gomez Addams (Afbeelding: Netflix)

Op het moment van schrijven is Wednesday in totaal 1,022 miljard uren gestreamd. Ter vergelijking: Stranger Things seizoen 4 is in totaal 1,352 miljard uren bekeken. Nog iets meer dan 300 miljoen uren te gaan dus, en dat doel lijkt niet zo heel ingewikkeld. Eerder vestigde de spin-off van The Addams Family al een weekrecord met 341,2 miljoen stream-uren, dat die week erop direct door zichzelf werd gebroken met 411,29 miljoen.

Squid Game nog altijd de best bekeken serie

Op basis van één seizoen is het Zuid-Koreaanse Squid Game nog altijd de best bekeken Netflix-serie ooit, met alleen in de eerste 28 dagen al 1,65 miljard kijkuren. Deze show is niet Engelstalig, voor alle duidelijkheid.

Wednesday is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.